top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 75 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas401
mod_vvisit_counterJuče764
mod_vvisit_counterOve sedmice2141
mod_vvisit_counterProšla sedmica3657
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9214
mod_vvisit_counterProšli mjesec12250
mod_vvisit_counterUkupno1097221
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Prvi dan Petrovdanskih dana ponudio planinarenje, izložbu i Aikido self defence PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 11 jul 2016 11:37

altVlasenica - Planinarski pohod Vlasenička transverzala otvorio je u subotu kulturno sportsku manifestaciju "Petrovdanski dani" u Vlasenici. Oko 40 planinara i ljubitelja prirode, predvođeni organizatorom, Planinarsko-ekološkim društvom "ACER" iz Vlasenice, obišli su tokom dva dana (9. i 10.jula) najljepše predjele Javor planine kao i istorijske spomenike na području Javora.

Osim planinarskog pohoda, prvi dan kulturno-sportske manifestacije "Petrovdanski dani" u Vlasenici, obilježila je izložba slika i ženskih ručnih radova u Domu kulture. Predsjednica udruženja žena "Podrinje" Desanka Nikolić kaže da su im ove godine u goste došle žene iz Sokoca i Han Pijeska. "Došle su nam žene iz udruženja građana Aurora i žene iz Centra za kulturu han Pijesak" - kaže Nikolićeva i dodaje da su članice udruženja i ove godine pripremile ukusnu trpezu bogatu tradiconalnim slanim i slatkim jelima. Pogledajte VIDEO

Sastavni dio izložbe su slike vlaseničkih slikara Njegoša i Vedrana Arnauta, a ove godine dominiraju portreti - kaže jedan od izlagača Njegoš Arnaut. "Na izložbi koja je prodajnog karaktera mogu se naći pejzaži ali i portreti Putina, patrijarha Pavla, Karađorđa.... Moram reći da su uslovi u kojima smo priredili izložbu veoma loši. U holu Doma kulture nema struje, tako da je izložba otvorena samo tokom dana, prostor nije bio očišćen i da još ne navodim druge stvari" - kaže Arnaut.

I pored loših uslova u kojima se održava, posjetioci kojih je ove godine bilo više nego prošle godine, zadovoljni su izložbom. "Dovela sam unuke , sviđa mi se izložba, žene su to super pripremile" - kaže jedna građanka Vlasenice koja je posjetila izložbu. Izložba slika i ženksih ručnih radova biće otvorena do 15. jula u Domu kulture u Vlasenici.

Proram Aikido self defence, sa akcentom na program koji je namijenjen osobama sa invaliditetom, predstavljen je u subotu u Vlasenici. Tako su poštovaoci ove borilačke vještine po prvi put imali priliku da vide kako djeca, žene I osobe sa invaliditetom mogu da budu uspješni aikido majstori. Jedan do njih je i Rodoljub Stanišić iz Vlasenice, predsjednik udruženja građana za pomoć osobama sa invaliditetom "Svetionik" iz Vlasenice, koji je nakon 5,5 godina postao Aikido majstor. "Ja sam uvijek bio pobornik borilačkih vještina i eto uspio sam da ostvarim svoj san i da postanem aikido majstor, i drgao mi je da sam dobio priliku da u svom gradu predstavim ono što sam naučio. Planiram da položim za trenersku licencu ai o tom potom" - kaže Rodoljub.

Prezentacija Aikido self defence programa u Vlasenici omogućena je zahvaljujući projketu “Reaguj, uključi se", koji realizuje SŠC “Milorad Vlačić” iz Vlasenice. Koorodinator projekta profesor Goran Đurić kaže da je projektom, osim uređenja botaničke bašte koja će sadržavati i 10 laptop računara, predviđeno organizovanje dvije kampanje a jedna od njih upravo je namijenjena osobama sa invaliditeom.

Projekat “Reaguj uključi se” vrijedan je 16 800  KM i dio je Projekta razvoja i saradnje u regiji Birač, koji finansira Vlada Kraljevina Holandije a implemetiraju UNDP, UNICEF i UNHCR. Pogledajte fotografije OVDJE

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom