top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 9 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas462
mod_vvisit_counterJuče531
mod_vvisit_counterOve sedmice2072
mod_vvisit_counterProšla sedmica4791
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14862
mod_vvisit_counterProšli mjesec20646
mod_vvisit_counterUkupno1431544
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Šekovići : Milanu Simetiću potrebno 300 000 eura za transplantaciju jetre i bubrega PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 15 novembar 2016 11:16

altŠekovići - Trinaestogodišnji Milan Simetić iz sela Kalabače kod Papraće u opstini Šekovići od rođenja ima problema sa bubrezima koji su nedavno potpuno otkazali, a ugrožen je i rad jetre, pa mu je neophodna transplantacija ovih organa. Za operaciju u Italiji neophodno je prikupiti 300.000 evra, koje njegova porodica, u kojoj niko ne radi, nema.Simetići koji više nego skromno žive u nedovršenoj kući, a sa velikom nadom uzdaju se u solidarnost i humanost dobrih ljudi iz Republike Srpske i inostranstva, koji žele da pomognu ovom dječaku.

Broj telefona za pomoć: 065/ 486-611

Uplate vršiti na ime: Milan (Joviša) Simetić

Broj žiro-računa: 554-303—002847-12-73
Pavlović banka, Kalabače BB, Šekovići

Broj deviznog računa - SWIFT CODE: PAVLBA 22
IBAN: BA 39 554 203 001347 12 43
Pavlović Internacional Bank a.d. Slobomir, Bijeljina

Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Šekovićima pokrenuli su akciju za prikupljanje pomoći - rekla je direktor škole u Šekovićima Milica Vasilić. Zbog toga je kolektiv škole, na inicijativu Milanovih školskih drugova i nastavnika iz Papraće, pokrenuo ovu akciju u koju su se uključili i učenici i zaposleni iz Srednjoškolskog centra "Petar Drugi Petrović Njegoš" iz Šekovića.

- Milan je od ranije bolešljiv i često je odsustovao sa časova, ali je, ipak, kada nije imao zdravstvenih problema i kada je bio prisutan u školi, uspjevao da savlada školsko gradivo i bude solidan učenik - rekla je Vasilićeva.

Milanovo zdravstveno stanje pogoršalo se prije dvadesetak dana, kada je hitno prebačen u Univerzitetsku dječiju kliniku u Beograd.

Dječakov otac Joviša Simetić rekao je da je Milan odmah priključen na aparate za hemodijalizu i da je uz njega neprestano majka Snežana.

- Ima još jednu terapiju da primi, tokom koje majka mora da bude uz njega, jer ona će morati, kada Milan izađe iz bolnice i dođe kući, da mu daje tu terapiju - kaže Joviša.

Ocu Joviši je na Klinici rečeno da je dječaku neophodna transplantacija i jetre i bubrega i da će za te zahvate biti potreban veliki novčani iznos.

- U ovom trenutku ne znam koliko će novca trebati za te operacije. Očajan sam jer toliko novac nemam, a moram mu nekako pomoći - kaže Joviša.

Niko iz porodice Simetić nije zaposlen. Joviša je ratni vojni invalid i povremeno zarađuje radeći za nadnicu, te od toga hrani petočlanu porodicu.

Poslednje ažurirano utorak, 15 novembar 2016 11:17
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom