top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 68 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas646
mod_vvisit_counterJuče885
mod_vvisit_counterOve sedmice3558
mod_vvisit_counterProšla sedmica5084
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15132
mod_vvisit_counterProšli mjesec21772
mod_vvisit_counterUkupno941500
Baner
Baner
Baner

Teslić : UNICEF organizovao obuku o pisanju projekata u okviru Birač 2 projekta PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 22 maj 2017 12:17

altTeslić - U okviru projekta "Razvoj i saradnja - Birač 2" u Tesliću je održana dvodnevna obuka o pisanju projekata na kojoj su učestvovali članovi Komisija i Operativnih timova za socijalnu zaštitu i inkluziju iz Milića, Vlasenice, Zvornika, Bratunca i Srebrenice. Jasmina Babić koordinator Projekta razvoja i saradnja regije Birač - UNICEF komponente za jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije kaže da je ovo nastavak aktvnosti koje je UNICEF započeo prije četiri godine na jačanju sistema socijalne zaštite i inkluzije.

"Mi smo u prilici da i ove godine pomognemo implementaciju Akcionih planova, malim grantovima čiji će nosioci biti Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju. Stoga smo organizovali ovu obuku, i nadam se da je obuka bila korisna za oko 70 učesnika-članova Komisija za socijalnu zaštitu i inkluziju i operativnih timova" - kaže Babićeva.

Slaviša Pejanović član Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju opštine Vlasenica kaže da je obuka bila dobro osmišljena i da će im olakšati pisanje projekta. "Naša ideja je da kroz ovaj projekat ojačamo kapacitete radno sposobnog stanovništva srednje stručne spreme od 27 do 55 godina, osoba sa invaliditetom i roditelja djece sa posebnim potrebama. Organizacija seminara je po meni bila odlična i nadam se da će u skorije vrijeme biti još ovakvih i sličnih seminara" - kaže Pejanović.

Slična razmišljanja ima i Marijana Gligorović, psiholog u Centru za socijalni rad Milići. "Smatram da je obuka bila veoma korisna i da ćemo uspješno napisati projekat na temu nedovoljno dostupne obuke za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju žena. Nadamo se da ćemo motivisati žene da se dodatno obrazuju kako bi mogle da budu konkurentne na tržištu rada " - kaže Gligorović.

Rok do kojeg projekti treba da budu napisani je 15. juni, a njihova realizacija treba da bude završena do kraja godine.

alt

Poslednje ažurirano ponedeljak, 22 maj 2017 12:18
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom