top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 65 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas648
mod_vvisit_counterJuče885
mod_vvisit_counterOve sedmice3560
mod_vvisit_counterProšla sedmica5084
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15134
mod_vvisit_counterProšli mjesec21772
mod_vvisit_counterUkupno941502
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Obilježen Dan škole, nagrađeni najbolji učenici i profesori PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 23 maj 2017 08:41

alt
alt

alt
Vlasenica - U Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ u Vlasenici  je, juče, prigodnim kulturno-umjetničkim programom, obilježen Dan škole, kao i 57. godišnjica osnivanja vlaseničke Gimnazije. Goran Đurić, direktor Centra, naveo je da je ovo bila prilika da se učenicima koji su postizali dobre rezultate u školskim i vannastavnim aktivnostima, kao i njihovim profesorima, uruče i prigodne nagrade.

"Istakao bih Stefana Juroševića, koji je osvojio prvo mjesto na Regionalnom i treće na Republičkom takmičenju iz fizike, a bio je i dio tima Bosne i Hercegovine na matematičkoj Balkanijadi u Ohridu, gdje je osvojio bronzanu medalju. Članovi Geografske sekcije: Filip Stjepanović, Miloš Mijić i Ljeposava Plakalović, koji su učestvovali na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi u Beogradu, gdje su osvojili dvije bronzane medalje, što je odlična uvertira pred njihovo učešće na Međunarodnoj geografskoj olimpijadi, koja će biti održana krajem juna. Nagrađeni su i profesori koji su učenike pripremali za ova takmičenja: Ognjen Ninković, Rade Ivanović i Dragan Ilić, kao i profesori koji pripremaju kulturno- umjetnički program za sve manifestacije u školi: Zrela Ašćerić, Biljana Obradović i Ljiljana Mandić" kaže Đurić i ističe da je veoma bitno da SŠC ima podršku opštine Vlasenica za sve planirane aktivnosti koje će unaprijediti razvoj ove ustanove.

Načelnik opštine Vlasenica, Miroslav Kraljević, napominje da će lokalna samouprava uvijek naći način da nagradi učenička postignuća.

"Iako stanje u budžetu opštine nije nimalo sjajno, zbog dugova iz prethodnih godina, mi smo našli načina da skromnim sredstvima nagradimo one koji ostvruju rezultat. Smatramo da će to biti stimulans da nastave da nižu uspjehe, i pokazatelj da trud i rad uvijek budu nagrađeni. To će biti moja vodilja dok sam na čelu opštine Vlasenica, da razdvojim rad od nerada i da rad uvijek nagradim" - kaže Kraljević.

Direktor SŠC-a Goran Đurić kaže da će prioritet u daljem radu biti formiranje Učeničkog kluba, prostora koji će biti mjesto, na kojem će se učenici i profesori dodatno usavršavati.

"Prije svega, imamo podršku za povećanje budžeta, koji je u prethodne četiri godine smanjen sa 130 000 KM na 99 000 KM. Ta sredstva će, prvenstveno biti utrošena za podršku u razvoju mladih talenata i njihovih profesora, da im omogućimo da posjećuju što više naučnih sajmova i stručnih usavršavanja, kako bi i dalje nizali uspjehe i dostojno predstavljali našu školu. Prioritet nam je formiranje Učeničkog kluba, prostora koji će biti opremljen najmodernijim uređajima, gdje će Savjet učenika imati odlične uslove da kreira svoje projekte i gdje će učenici putnici provoditi svoje slobodno vrijeme. Taj prostor će biti i mjesto koje će profesori koristiti za sopstveno stručno usavršavanje" ističe Đurić.

Pored članova Recitatorske sekcije i Hora Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“, u kulturno-umjetničkom programu je učestvovala i Ženska pjevačka grupa iz Šekovića, „Lovnički žubor“.

Poslednje ažurirano utorak, 23 maj 2017 08:43
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom