top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 65 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas645
mod_vvisit_counterJuče885
mod_vvisit_counterOve sedmice3557
mod_vvisit_counterProšla sedmica5084
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15131
mod_vvisit_counterProšli mjesec21772
mod_vvisit_counterUkupno941499
Baner
Baner
Baner

Milići : Osnovci posjetili SŠC u okviru "Dana profesionalne orijentacije" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 26 maj 2017 09:27

alt
alt

alt
Milići - Učenici devetog razreda OŠ „Aleksa Jakšić“ iz Milića  danas su posjetili milićki srednjoškolski centar „Milutin Milanković“ gdje su imali priliku da vide opremu i učila kojima SŠC raspolaže kao i školski restoran, fiskulturnu salu, čitaonicu i druge kapacitete kojima raspolaže.

„Škola je dosta veća od naše osnovne, ima više učionica, laboratorija i pomoćnih kabineta... oprema je dobra. Ja ću upisati gimnaziju i nadam se da ću biti uspješan đak“ – kaže Nevena.

Njeno mišljenej dijeli i Veljko, koji će takođe upisati gimnaziju „Vjerovatno ću upisati gimanziju, jer nakon toga želim upisati istoriju“ – kaže Veljko.

Aleksandra , kojoj od ruke idu matematika i fizika, odlučila se za novo zanimanje – tehničar informacionih tehnologija. „Škola je veoma lijepa ima dosta opreme što je potrebno za nastavu. Odlučila sam da upišem elektrotehniku-tehničar informacionih tehnologija, kasnije planiram da upišem FON i da radim u nekoj velikoj firmi“ – kaže Aleksandra.

Psiholog u milićkoj osnovnoj školi Marijana Filipić kaže da je posjeta srednjoj školi nastavak aktivnosti, koje su sa učenicima realizovane tokom školske godine iz oblasti profesionalne orijentacije.„Mi smo na časovima imali prilike da ih pripemamo za odabir srednjih škola, upoznavali smo ih sa zanimanjima koja postoje.... Ono što je najbitnije je da učenici usklade svoj izbor sa svojim mogućnostima, motivacijom, interesima i da se odluče za ono što je za njih najbolje i gdje će moći da iskoriste svoj potencijal, kada sutra završe srednju školu“ – kaže Marijana.

Milićki srednjoškolski centar u školskoj 2017/2018. godini, osim ustaljenih zanimanja, opšti smjer Gimnazije i ekonomski tehničar, nudi i novo zanimanje, tehničar informacionih tehnologija - kaže direktorica SŠC-a Vesna Bogičević i dodaje da za pomenuto zanimanje kao i zanimanja stolar, odnosno proizvođač primarnih proizvoda od drveta, škola u saradnji sa lokalnom upravom i kompanijom „Boksit“, nudi određene povlastice .

„Nesebično je bila podrška od načelnika opštine i od gospodina Rajka Dukića ispred prirede. Ono što je, mogu slobodno reći „bum“, na našoj regiji su stipendije za novo zanimanje i zanimanaj u šumarskoj struci. U prvoj godini visina stipendije je 70 KM u drugoj 80 KM, u trećoj 90 KM i 100 KM u četvrtoj godini, s tim da direktor institucije, postavlja određene kriterije za održavanje stipendije, što znači da će ti učenici morati da imaju određeni uspjeh iza sebe kao i primjerno vladanje“ – naglašava direktorica Bogičević.

Prvi upisni rok u SŠC „Milutin Milanković“ počinje 12. juna i traje do 26. juna a do tada devetake očekuje još „Dan učeničkih postignuća“ i matura - kaže pedagogica u osnovnojo školi u Milićima Ljubica Milanović.

„02.juna ćemo organizovati po prvi put „Dan učeničkih postignuća“. Na taj dan ćemo proglasiti učenika generacije, uručiti Vukove diplome učenicima koji su tokom svog osnovnog obrazovanja imali sve petice, a diplome će dobiti i učenici koji su ostvarili određen uspjeh u školskim i vannastavnim aktivnostima“ – kaže Ljubica.

Deveti razred u školskoj 2016/2017. godini, u OŠ „Aleksa Jakšić“ u Milićima završava 65 učenika.

Poslednje ažurirano petak, 26 maj 2017 09:37
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom