top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 68 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas646
mod_vvisit_counterJuče885
mod_vvisit_counterOve sedmice3558
mod_vvisit_counterProšla sedmica5084
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15132
mod_vvisit_counterProšli mjesec21772
mod_vvisit_counterUkupno941500
Baner
Baner
Baner

Milići : Potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika u prvoj sedmici septembra PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 09 jun 2017 08:28

alt
alt

alt
Milići - Sledeće sedmice počinje upis u srednje škole u Republici Srpskoj. U SŠC "Milutin Milanković" u Milićima prvi upisni rok biće realizovan od 12. juna do 23. juna a budući srednjoškolci u ovom Centru na raspolaganju uimaju gimanziju, ekonomsku i elektro struku te šumarstvo i obrada drveta - kaže direktorica milićkog srednjoškolskog centra Vesna Bogičević.

"Od ponedjeljka 12. juna, pa do 23 juna, biće realizovan prvi upisni rok, drugi počinje 03. jula i trajaće do 14 jula. Dokumentacija koja je potrebna prilikom upisa  - to je prijava, prijavu djeca dobijaju u školi gdje je i popunjavaju u skladu sa instrukcijama koje će im dati profesori, drugi dokument je originalno svejdočanstvo o završenoj školi za šesti, sedmi, osmi i deveti razred, izvod iz matične knjige rođenih original, a može i fotokopija koja je ovjerena, zatim diplome koje su učenici stekli kroz osnovno obrazovanje poput diplome Vuk Karadžić i drugih. Mi smo u proteklom periodu promovisali zanimanja koja nudimo, promotivna aktivnost je obuhvatila sve osnovne škole na niovu Regije. U Milićima smo imali i roditeljski sastanak, organizovali smo "Dan profesionalne orjentacije" , zatim je promocija održana u osnovnima školama u Vlasenici, Šekovićima, Han Pijesku, Bratuncu , Srebrenici i Zvorniku. Ja sam jako zadovoljna i mogu samo da poželim osnovcima dobrodošlicu u našu srednju školu" - kaže direktorica Bogičević.

Za novo zanimanje - tehničar informacionih tehnologija koje je uvedno u okviru elektro struke kao i za zanimanja stolar, odnosno proizvođač primarnih proizvoda od drveta, škola u saradnji sa lokalnom upravom i kompanijom „Boksit“, nudi određene povlastice. Tako će opština Milići stipendirati učenike koji se opredjele za pomenuta zanimanja i to  u prvoj godini sa 70 KM u drugoj sa 80 KM, u trećoj godini stipendija će iznositi 90 KM i 100 KM u četvrtoj godini, s tim da direktor institucije, postavlja određene kriterije za održavanje stipendije, što znači da će ti učenici morati da imaju određeni uspjeh iza sebe kao i primjerno vladanje“ – naglašava direktorica Bogičević i dodaje

„Sa načelnikom opštine Milići je dogovoreno da već u prvoj sedmici septembra, sa početkom nove školske godine, budu potpisani ugovori o stipendiranju učenika koji budu upisali zanimanja koja se stipendiraju - dakle tehničar informacionih tehnologija, stolar i proizvođač primarnih proizvoda od drveta" - naglašava Bogičevićeva.

Detalji u vezi upisa učenika u prvi razred kao i povoljnostima koje su obezbjeđene za učenike objavljeni su na web stranici srednjoškolskog centra na adresi http://sscmmilutin-milici.com/vjesti.html

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom