top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas483
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice483
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5253
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875239
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Finansijski direktori CARE International posjetili porodicu Pavlović u Vukšić Polju PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 23 jun 2017 11:21

altMilići / Vukšić Polje - Finansijski direktori organizacije CARE international iz SAD-a, Indije, Velike Britanije....., danas su posjetili porodicu Pavlović u Vukšić Polju, opština Milići, kako bi na terenu vidjeli rezultate projekta „Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BiH – region Birač“ koji je CARE International realizovao. Direktorica CARE Interantional za Balkan Sumka Bučan kaže da je današnja posjeta prilika da se vide konkretni rezultati projekta "Birač svoju budućnost".

”Danas su sa nama finansijski direktori iz SAD-a, Indije, Velike Britanije, Kanade, Australije, Indije smatrali smo da je ovo dobra prilika da oni danas ovdje vide šta smo uradili. Podrškom izgradnji mini hladnjače i drugim projektima na regij Birač, smatramo da smo uspjeli da smanjimo siromaštvo u ovoj regiji i pomognemo zapošljavanje stanovništva kroz uzgoj maline. Ova mini hladnjača pravi je primjer" - kaže direktorica CARE International za Balkan Sumka Bučan.

Slađana Pavlović koja je uz pomoć organizacije CARE International i svojim učešćem sa nešto više od 10 000 KM izgradila mini hladnjaču, kaže da je ta investicija bila pun pogodak.

“Broj kooperanata, odnosno proizvođača koji su zainteresovani za saradnju sa nama je utrostručen i svaki dan nam dođe neko novi. Ovo je kapitalna investicija i ne može da se isplati u kratkom roku ali pomaci su vidljivi. Trenutno u hladnjači se nalazi 1500 kg maline i kasnije to vozimo u hladnjaču u Bratunac. CARE-ov projekat je zaista pomogao mojoj porodici, čak i više nego što smo mislili. Evo danas u mom dvorištu su finansijski direktori ove organizacije i ja sam počastvovana što su oni došli kod mene jer to je potvrda da sam u ovom poslu “porasla” i da sam zaslužila da me posjete" - kaže nam Slađana i dodaje da su kupili i termo king vozilo kako bi proces proizvodnje maline zaokružili.

Slađani, koja je diplomirani inženjer tehnologije u proizvodnji maline pomažu muž, djeca i svekrva Stana.

“Pomažem koliko mogu, spremam ručak, gledam djecu i koliko mogu pomažem. Mnogo mi je drago što su nas danas posjetili ovi važni gosti, ne mogu opisati koliko sam radosna “ – kaže nam kroz suze radosnice Stana.

Nakon što su obišli hladnjaču gosti su počašćeni malinama, sokom od malina, kolačima od malina i drugim đakonijama.

alt“Ja sam impresioniran ! Ova relativno mala investicija zaista je doprinijela mnogo ovoj porodici. Ja volim maline - kada sam odrastao u Holandiji imali smo maline ali ne u tolikoj količini kao što je to slučaj ovdje. Sada živim u SAD, i tamo jedem maline, ali nisu ovako kvalitetne kao ove koje sam danas probao “- kaže Piter Baus finansijski direktor CARE International u SAD.

Današnja posjeta realizovana je na inicijativu projekt menadžera organizacije CARE Intenational -  kancelarija Srebrenica, Branislava Tanasijevića.

Projekat "Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u Istočnoj BiH-region Birač" CARE International je realizovao u periodu 2014-2016.godina na području opština Vlasenica, Bratunac, Srebrenica i Milići, u partnerstvu sa Udruženjem žena „Maja“ Kravica i Regionalnom Savjetodavnom službom iz Bratunca. Vrijednost projekta od 720.000 EUR-a, finansirala je  Evropska unija kroz IPA-u 2013, uz sufinansiranje Austrijske razvojne agencije i CARE Austrija.                              

alt

Poslednje ažurirano petak, 23 jun 2017 11:34
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom