top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 32 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas507
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice507
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5277
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875263
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Dragan Marinković - Nepravedno sam optužen, to ću i dokazati PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 03 jul 2017 11:13

altMilići - Ima li pravde i kada će biti dostižna !? - pita se Dragan Marinković iz Dervente, ratni vojni invalid, ali prije svega otac dvoje maloljetne djece, koji je danas otišao na izdržavanje osmogodišnje kazne, u KPZ Foča, kazne na koju je, kako kaže, nepravedno osuđen od strane Suda BiH.

„Ja ovo ne bi poželio mom dušmanu. Prvo, 25 godina nisam imo djece, sad imam sina, koji će 18. jula napuniti 4 godine a kćerkica ima 13 mjeseci. Ostaju sa suprugom. Šta ona sama može. Niti imam ja roditelja niti ona, to mi najteže pada. Ostavljam djecu sad kad sam im najpotrebniji a bez razloga! Da imam, gram krivice ne bi žalio, ali boli me nepravda jer nisam kriv. Vi mene možete da shvatite kako hoćete ali ja svoj bol, svoju tugu ne mogu objasniti, to je nešto neshvatljivo. U zadnjih mjesec dana nisam nikako spavao, pijem lijekove, ja sam čovjek sa pola organizama, bolestan sam. U svakom pogledu taj Sud u Sarajevu nema gram pravičnosti, to je politički sud. Svaki Srbin koji je došao tamo, mora biti siguran da je 90% već osuđen. Poslije moje presude, znajući o čemu se radi, svi ljudi iz Milića koji su u sličnom položaju kažu da se nemaju čemu nadati - izgubili smo nadu i u Sud i u vlast i u sve „ – kaže Dragan i napominje da je prvi put u Sudu BiH saslušan 17. decembra 2015. godine, u vezi ubistva četiri osobe i ranjavanja djeteta na Žutici, dok u konačnoj presudi koja je donešena ove godine, Dragan se tereti za ubistvo Rašida Jašarevića i Ahmetović Mehmedalije.alt

„Osudili su me nepravedno. Imali su svu dokumentaciju koja je bila u moju korist. Ključni svjedoci, sin Jašarević Rašida i žena od Ahemtović Mehmedalije jednostavno su lagali. Ahmetović M. je u prvoj izjavi SIPA-i, 2012. godine, u više navrata izjavila, o čemu postoje i pisani tragovi da ona nije sigurna da sam ja to uradio, da bi kasnije govorila suprotno. Čak su i u smrtovnicama drugi datumi. Na smrtovnici Jašarević Rašida piše datum 06.april 1992. godine a na smrtovnici Ahmetović Mehmedalije datum je 12.juli 1995, a mene navodno terete da sam ih ubio 11. maja 1992. godine“ – kaže Dragan i dodaje da tog dana jesu ubijena četiri lica i jedno dijete ranjeno ali da on nije učestvovao u tome što je potvrdilo i 12 svjedoka Tužilaštva. „Od kojih je majka ranjenog dječaka Alić H. potvrdila da sam ja njenom djetetu spasio život, previo ga i odvezao u Miliće u bolnicu. Takođe i zaštićeni svjedok Tužilaštva S1 svjedočio je u moju korist. Ali sve to nije bilo dovoljno da istina iazđe na vidjelo“ – kaže Dragan.

Predsjednik boračke organizacije Opštine Milići Dragutin Đuričić kaže da je Sud BiH podigao optužnice još protiv osam lica sa područja opštine Milići.

„Ali sutra će da bude 10,20,30, 50 pa dokle više. Jesmo li samo mi ratovali. Mi ćemo, zajedno sa lokalnom zajednicom apelovati na vlast da se ovakav, nepravedan odnos prema boračkoj populaciji na određeno vrijeme zaustavi"  -  ističe Đuričić i napominje da će opštinska boračka organizacija u svakom momentu biti uz građane protv kojih se vodi postupak pred Sudom BiH.

Supruga djeca, rodbina komšije i prijatelji ispratili su jutros Dragana na odsluženje kazne,  na koju je kako je i sam rekao na početku priče, nepravedno osuđen.

alt

Poslednje ažurirano ponedeljak, 03 jul 2017 11:22
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom