top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 40 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas506
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice506
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5276
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875262
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Naselje Mišići dobilo "Most ljubavi" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 27 jul 2017 11:42

altMilići - U milićkoj Mjesnoj zajednici (MZ) Mišići svečano je otvoren most, što su presjecanjem vrpce ozvaničili predsjednik MZ Dragiša Mišić i načelnik opštine Momir Lazarević. Izgradnja mosta na Bešića potoku koštala je 7300 KM a sredstva su izdvojena iz opštinskog budžeta kaže načelnik opštine Milići Momir Lazarević.

"Planiramo da u narednom periodu na području Milića izgradimo još četiri mosta na lokacijama, koje su već određene.Sledeći most, koji ćemo graditi je u Zaklopači, a potom nastavljamo dalju izgradnju. Rapisani su tenderi i već imamo prijave potencijalnih izvođača" kaže Lazarević. 

Predsjednik mjesne zajednice Mišići Dragiša Mišić kaže da je sledeći zadatak asfaltiranje ulice u dužini od oko 2800 metara što bi umnogome olakšalo putovanje djece od kuće do škole ali i bolju komunikaciju sa centrom Milića.

"Napravili smo dobar most, kojeg ne mogu da ugroze ni poplave ni bujice. Preko njega bez problema može preći i tenk, a sada ćemo tražiti i asfaltiranje ulice. Želimo da našim mještanima omogućimo bržu,bolju i bezjedniju komunikaciju sa centrom MIlića." - kaže Mišić. 

altIzgradnja mosta na Bešića potoku osim što za cilj ima da omogući bolju putnu komunikaciju, ima još jedan zadatak, da širi ljubav. Tako su ga mještani, po ideji Radosava Stankovića, čija kuća se nalazi u blizini mosta, nazvali "Most ljubavi", kako bi, kaže Radosav, animirali mlade da se žene i udaju i ostaju na svojim imanjima. Prvi katanac u kojem su zaključali svoju ljubav na most su postavili budući mladenci. "Ja sam ih zamolio da dođu i da katancem zaključaju svoju ljubav, da i nas krene. 30 momaka imamo za ženidbu. Želimo da oni ostanu ovdje da se žene i formiraju svoje porodice, eto zato sam ovaj most tako i nazvao" - priča Radosav i napominje da je u vrijeme obilnijih padavina i bujičnih nanosa potok nekada plavio i imanja Mišićana a da je izgradnjom novog mosta ta mogućnost smanjena.

Nakon otvaranja, svi prisutni su počašćeni domaćim specijalitetima sa trpeze ljubavi, koju su pripremili mještani Mišića..

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom