top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 63 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas132
mod_vvisit_counterJuče580
mod_vvisit_counterOve sedmice1631
mod_vvisit_counterProšla sedmica5026
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13147
mod_vvisit_counterProšli mjesec20112
mod_vvisit_counterUkupno959627
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Održana sedma redovna sjednica SO-e PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 28 jul 2017 11:14

altVlasenica - Odbornici Skupštine opštine (SO) Vlasenica usvojili su na  sedmoj redovnoj sjednici odluku o formiranju Teritorijalne vatrogasne jedinice te opštine. Na je sjednici usvojeni novi Poslovnik o radu i Odluka o mjesnim zajednicama na području opštine a najavljeni su i novi projekti, u prvom redu rekonstrukcija i opremanje skupštinske sale.

„Sve ono što smo mi primjenjivali po Zakonu i novom Statutu, definisao je Poslovnik o Skupštini, tim pravnika je radio na njemu, danas nije bilo mnogo polemika, tako da od današnje sjednice SO Vlasenica ima novi Poslovnik“ - izjavila je predsjednica SO-e Vlasenica Gordana Trampić.

Usvajanjem odluke o formiranju Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica, Dobrovoljno vatrogasno društvo, koje je funkcionisalo do sada biće ugašeno a te zadarke ubuduće će obavljati Teritorijalna vatrogasna jedinica.

"Vlasenica je jedna od rijetkih opština na prostoru Republike Srpske koja do sada organizaciju 

vatrogasne jedinice nije uskladila sa Zakonom, donesenim 2012. godine. Narednih dana biće raspisan konkurs da se lica koja ispunjavaju uslove, odnosno ljudi koji rade tamo, prijave i u skladu sa potrebama opštine pređu u novoformiranu jedinicu" kaže Kraljević. 

Prema njegovim riječima, odbornici su razmatrali i problem smještaja vatrogasne jedinice, koja je trenutno podstanar u tuđem montažnom objektu. 

"Težimo trajnom rješavanju pitanja smještaja ove jedinice. Odabrali smo lokaciju i objekat koji odgovara ovoj namjeni i radimo na tome da obezbijedimo 

sredstva za kupovinu i opremanje tog objekta" ističe Kraljević. 

Načelnik  Kraljević, na sjednici je najavio i nove projekte, u prvom redu rekonstrukciju  i opremanje skupštinske sale. "U prvom redu da izmjenimo namještaj i da uvedemo sistem eloktronskog praćenja sjednica" - istakao je Kraljević.

Na sjednici je usvojena je i Odluka o mjesnim zajednicama na području ove opštine.  Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove Željko Damljanović kaže da je ovom odlukom uveden red u toj oblasti i obavljeno usklađivanje  teritorijalne organizacije opštine Vlasenica sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Uredbom  Vlade Republike Srpske o naseljenim mjestima.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom