top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 68 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas132
mod_vvisit_counterJuče580
mod_vvisit_counterOve sedmice1631
mod_vvisit_counterProšla sedmica5026
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13147
mod_vvisit_counterProšli mjesec20112
mod_vvisit_counterUkupno959627
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Završeno asfaltiranje u Ustaničkoj ulici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 29 avgust 2017 09:11

altVlasenica - U Vlasenici je juče završeno asfaltiranje prilaznih puteva i parkinga u Ustaničkoj ulici u kojoj se nalaze stambene zgrade u kojima žive porodice poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, te socijalno ugrožena lica. Dvije od tri zgrade na ovoj lokaciji sagrađene su 2005. godine, dok je posljednja sagrađena 2012. godine, te su prvi stanari čekali na prilazni put i parking punih 12 godina.

"Mnogo će nam značiti, posebno onima koji su bolesni. Meni je sad lakše da iz stana izvedem majku koja je nepokretna jer je sad asfaltirano" - kaže Đukić Jevto ratni vojni invalid, koji živi sa nepokretnom majkom.

"Sad kad mi unučad dođu imaju gdje da se igraju" - kaže Milijana Jurošević.

Radoje Bjelogrlić, koji je do 2011. godine stanovao u kolektivnom centru u Vlasenici, a potom se preselio u zgradu u Ustaničkoj ulici, kaže da su se godinama "borili sa prašinom i blatom". "Zimi nam je voda ulazila u podrum sad je to riješeno " kaže Bjelogrlić i zahvaljuje se opštinskim vlastima što su napokon riješili ovaj problem.

altNačelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević kaže da je asfaltirano oko 850 metara kvadratnih prostora, a prethodno je uređen i prostor kod boračke zgrade u ulici Vuka Karadžića u kojoj žive 33 porodice boračkih kategorija i koja je sagrađena 2011.godine. U saradnji sa stanarima ove zgrade izgrađeno i stepenište.

"To je ono što sam ja obećao prošle godine. Vidite, ovdje ima još da se postave bankine i uradi rasvjeta" - kaže Kraljević i najavljuje da će opština Vlasenica narednih mjeseci postati veliko gradilište.

"Ove godine ćemo sanirati još nekoliko gradskih ulica u skladu sa našim moguđnostima i vremenskim prilikama. Na proljeće ćemo nastaviti sanaciju ulica u gornjem dijelu grada, koje su u veoma lošem stanju, dograditi gradski vodovod, a više pažnje posvetićemo i naselju Toplik" - kaže Kraljević.

Ukupna vrijednost radova u Ustaničkoj ulici i ulici Vuka Karadžića je 67 000 KM.

Poslednje ažurirano utorak, 29 avgust 2017 09:11
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom