top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 15 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas208
mod_vvisit_counterJuče611
mod_vvisit_counterOve sedmice208
mod_vvisit_counterProšla sedmica5184
mod_vvisit_counterOvaj mjesec819
mod_vvisit_counterProšli mjesec26509
mod_vvisit_counterUkupno1924195
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Opština Milići u projektu „Monitoring rada lokalnih skupština“ PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 04 septembar 2017 06:13

altMilići - Opština Milići uključena je u projekat „Monitoring rada lokalnih skupština -  primjena mehanizmama građana u donošenju odluka“,koji realizuje Udruženje žena "Priroda" Bratunac. Projekat ima za cilj da obezbjedi veću transparentnost rada jedinica lokalne samouprave - saopšteno je iz stručne službe opštine Milići. O pomenutom projektu, bilo je riječi na sastanku predsjednika SO-e Milići Branislava Novakovića sa predstavnicama UŽ "Priroda" Bratunac, koji je održan 01. septembra.

Iz UŽ "Priroda" Bratunac je saopšteno da su sastanku u Milićima, prethodili sastanci sa predstavnicima Skupština opština Bratunac i Srebrenica. UŽ "Priroda" kroz ovaj projekat želi doprinijeti povećanju transparentnosti lokalnih Skupština putem monitoringa  i implementacije mehanizama građanskog učešća u procesima odlučivanja, usvojenim od strane Skupštine Srebrenice, Milića i Bratunca i osiguravanja održivosti mehanizama.

Na sva tri sastanka, projekat je dobio legitimnu podršku i dogovorena je saradnja na realizaciji narednih aktivnosti koje se odnose na analizu rada  tri projektne lokalne skupštine, monitoring specifičnih javnih rasprava, održavanje sastanaka sa opštinskim odbornicima, fokus grupom građana, te ženskim NVO kao i izrada monitoring izvještaja.

Projekat se implementira u okviru „WeBER“ projekta ( unapređenje kapaciteta civilnog društva) koji finansira EU a sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Holandije.

Predviđeno je da projekat bude realizovan u opštinama Milići, Bratunac i Srebrenica do 31. marta 2018. godine.

Ciljne grupe projekta su odbornici, predsjednici, potpredsjednici i sekretari lokalnih skupština, mjesne zajednice u lokalnim samoupravama, ženske NVO i građani projektnih opština sa fokusom na žene.

WeBER implementira konzorcij sastavljen od sedam think-tank organizacija civilnog društva (OCD) koje su okupljene u/ili su partneri sa mrežom Think for Europe.

alt

Poslednje ažurirano ponedeljak, 04 septembar 2017 10:34
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom