top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 76 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas134
mod_vvisit_counterJuče580
mod_vvisit_counterOve sedmice1633
mod_vvisit_counterProšla sedmica5026
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13149
mod_vvisit_counterProšli mjesec20112
mod_vvisit_counterUkupno959629
Baner
Baner
Baner

Milići : "Boksit" donirao računarsku opremu srednjoj školi, najavljeno otvaranje IT fakulteta PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 06 septembar 2017 11:11

alt
alt

alt
Milići - SŠC „Milutin Milanković“ u Milićima bogatiji je za 18 računara sa pratećom opremom i klima uređajem, koje je ovoj obrazovnoj ustanovi donirala Kompanija "Boksit" u cilju poboljšanja uslova obrazovanja učenika. Direktorica milićkog srednjoškolskog centra Vesna Bogičević ističe da je računarska oprema dio plana upisne politike za školsku 2017/2018. godinu za zanimanje tehničar informacionih tehnologija koje je uvedeno od ove godine i dodaje da je vrijednost donirane opreme veća od 18 500 KM.

"Hvala Kompaniji "Boksit" na ovom vrijednom poklonu. Nama to mnogo znači kako bi unaprijedili obrazovanje, ali i motivisali učenike i profesore da daju maksimum u radu. Nadamo se da će u toku sledeće sedmice stići i udžebnici za zanimanja tehničar informacionih rehnologija i stolar. Takođe moram da napomenem da je osnovni podsticaj bio i stipendiranje učenika za ova dva smjera" - kaže Bogičevićeva i napominje da škola već raspolaže sa 80 računara koje je škola kroz različite projekte obezbjedila u prethodnom periodu.

alt
alt

alt
Predsjednik Kompanije "Boksit" Rajko Dukić kaže da nije neobično da srednja škola, koja je i osnovana na inicijativu kompanije, u kontinuitetu ima podršku ovog privrednog subjekta. "Ja ću predložiti školi, da učenici, koji se školuju za ova nova zanimanja, obavljaju praksu kod nas. Da li sedmično ili tokom ljeta, to ćemo već dogovoriti" - kaže Dukić i najavljuje da će inicirati i otvaranje više škole ili fakulteta informacionih tehnologija u Milićima s ciljem da se obezbjedi kvalitetan i stručan kadar, i da budući tehničari informacionih tehnologija mogu u Milićima da nastave svoje školovanje.

"Ja ću razgovarati sa predstavnicima Univerziteta o toj mogućnosti a mi ćemo se potruditi da kroz javno-privatno partnerstvo, obezbjedimo određene pogodnosti, poput besplatnog prevoza za studente, smještaja za profesore, besplatne udžbenike itd." - kaže Dukić.

alt
alt

alt
U SŠC „Milutin Milanković u Milićima nastavu pohađa 297 učenika a osim gimanzije i ekonomske struke, od ove godine su uvedeni smjerovi tehničar informacionih tehnologija i stolar .

Ceremoniji primopredaje računarske opreme prisustvovali su načelenik opštine Milići, poslanik u NS RS Radovan Višković i predstavnici Univerziteta Istočno Sarajevo - dekan Elektrotehničkog fakulteta Zoran Ljuboje i dekan Tehnološkog fakulteta u Zvorniku Miladin Gligorić koji su imali priliku da obiđu zgradu srednjoškolskog centra i upoznaju se sa kapacitetima kojima raspolaže.

Poslednje ažurirano sreda, 06 septembar 2017 14:03
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom