top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 9 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas225
mod_vvisit_counterJuče341
mod_vvisit_counterOve sedmice225
mod_vvisit_counterProšla sedmica2612
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7703
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1039815
Baner
Baner
Baner

Zvornik : Od 5000 dijabetičara, samo 40-ak članovi udruženja DIABETA PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 15 novembar 2017 11:59

alt
alt

alt
Zvornik - Besplatnim mjerenjem šećera u krvi, regionalno Udruženje dijabetičara “Diabeta” Birač, juče je u Zvorniku obilježilo Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, 14.novembar. Član udruženja Draženko Ljubinac kaže da je aktivnost realizovana na dvije lokacije – pješačkom mostu koji spaja RS sa Srbijom i  ispred robne kuće u Zvorniku.

"Mjerenje šećera u krvi obavile su ekipe domova zdravlja iz Zvornika i Malog Zvornika" - kaže Ljubinac i dodaje da su povodom 14. novembra Udruženja dijabetičara iz Zvornika, Foče, Bijeljine i Ugljevika zajedničkim saopštenjem izrazila nezadovoljstvo tretmanom dijabetičara u RS koji ima preko 100 000. "Dijabetičari se suočavaju sa nerazumijevanjem od strane društva, sa neorganizovanim tretmanom liječenja. Prava su nam umanjena, lijekovi sa A liste prebacuju se na B listu bez blagovremenog obavještenja o tome. Udruženja dijabetičara još se jedino mogu osloniti na lokalne zajednice i domove zdravlja od kojih očekuju veću podršku" - neki su od zaključaka zajedničkog saopštenja za javnost kaže Ljubinac.                                                                                      

alt
alt

alt

Na području sedam opština regije Birač ima oko 5.000 registrovanih dijabetičara, a samo njih 40-ak su članovi udruženja DIABETA. Ljubinac vjeruje da je u proteklih godinu dana broj oboljelih od dijabetesa povećan od 5% do 10%, ali precizniji podaci ne postoje. No, prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, u Republici Srpskoj u prošloj godini prijavljenoo je 1.273 novooboljelih od dijabetesa.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom