top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas233
mod_vvisit_counterJuče341
mod_vvisit_counterOve sedmice233
mod_vvisit_counterProšla sedmica2612
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7711
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1039823
Baner
Baner
Baner

Šekovići : Stanove dobilo šest porodica iz boračkih kategorija PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 20 novembar 2017 11:55

altŠekovići - Četiri porodice poginulih boraca i dvije porodice iz kategorije ratnih vojnih invalida u opštini Šekovići, dobili su stanove zahvaljujući opštini Šekovići i Vladi RS, koji su u izgradnju stambene zgrade uložili 358 000 KM. Ključeve i rješenja za stanove, uručili su pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović i načelnik opštine Šekovići Momir Ristić. 

Stopostotni ratni vojni invalid Rajko Bojanić rekao je da će stan koji je dobio mnogo značiti i za njega i za djecu. "Imam šestoro djece, od kojih petoro školuje. Živimo na selu u trošnoj kući koja nema ni mokrog čvora, a udaljena je pet kilometara od grada", rekao je Bojanić. 

Načelnik opštine Šekovići Momir Ristić je istakao da je vrijednost radova na izgradnji stambene zgrade 358 000 KM, od čega je opština kroz zemljište, projektnu dokumentaciju i priključke na infrastrukturu uložila oko 60.000 KM. " Danas sam veoma srećan jer je lokalna vlast, u saradnji sa Vladom Republike Srpske, u veoma kratkom roku uspjela da relizuje projekat izgradnje zgrade za boračke porodice" - rekao je Ristić.

altPomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Srpske Duško Milunović je istakao da je Vlada Srpske Programom stambenog zbrinjavanja u Šekovićima do sada zbrinula 120 porodica u 33 stambene jedinice. On je istakao da se privodi kraju Program stambenog zbrinjavanja boračkih porodica u Republici Srpskoj. 

"Prema ovom programu, ostalo je još 28 nezbrinutih porodica. Za njih je izgrađeno 20 stambenih jedinica - u Prnjavoru 14 i Šipovu četiri, za dva korisnika će biti kupljene stambene jedinice, te za osam dodijeljena nepovratna novčana sredstva", rekao je Milunović. 

Milunović je dodao da je Republika Srpska do sada uložila 150.000.000 KM za stambeno zbrinjavanje boračkih porodica i zbrinula 8.242 porodice u 3.340 stambene jedinice. 

On je dodao da vjeruje da će Vlada Srpske uskoro donijeti novu uredbu, koja će omogućiti da se prijave svi oni koji se do sada, iz različitih razloga, nisu prijavili za Program stambenog zbrinjavanja. 

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom