top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 11 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas235
mod_vvisit_counterJuče341
mod_vvisit_counterOve sedmice235
mod_vvisit_counterProšla sedmica2612
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7713
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1039825
Baner
Baner
Baner

Milići : Informatičkom pismenošću do mogućeg zaposlenja PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 23 novembar 2017 12:26

altMilići - Dodjelom certifikata, polaznicima obuke za rad na računaru u Milićima je završen projekat "Druga šansa", koji je Centar za socijalni rad Milići, realizovao u partnerstvu  sa OŠ "Aleksa Jakšić", Zavodom za zapošljavanje - Biro Milići i Omladinskim savjetom Milići. Od 15 polaznika, 8 ih je dobilo certifikate .

Tridesetpetogodišnja Jelica Milaković završila je ekonomsku školu i uglavnom posao nalazila u trgovini. "Poznavala sam neke programe ali mnogo smo naučili tokom obuke. Vjerujem da će mi certifikat značiti prilikom traženja posla" - kaže Jelica .

Ljubo Milašević ima 37 godina i nema posao. Kaže da mu je ovo druga obuka. “Prvu sam prošao u Banjaluci za rad na radiju. Većinu stvari nisam znao, profesor Nenad nam je sve dobro objasnio tako da sam zadovoljan obukom." - kaže Milašević.

Verica Kandić, majka je dvoje djece. Ima 37 godina i nema posao. I njeni raniji poslovi vezani su za  trgovinu. "Obuka nije bila teška nadam se da će mi ovaj certifikat koristiti i da ću naći posao" - kaže Verica.

Za potrebe obuke kupljeno je 9 računara koji će sada biti na raspolaganju osnovcima u redovnoj nastavi. Psiholog u OŠ "Aleksa Jakšić" Milići Marijana Filipić ističe da će im ova pomoć dobro doći. "Svakako da su naši kapaciteti u tom smislu nešto slabiji, tako da će ovi računari koristiti učenicima u nastavi na časovima infromatike" - kaže Filipićeva.

Projekat "Druga šansa" finansirao je UNICEF, u okviru "Birač 2" projekta koji se realizuje u Bratuncu, Srebrenici, Vlasenici, Milićima i Zvorniku - kaže direktor milićkog Centra za socijalni rad Vladan Trivković. “Osim računara nabavili smo i mašinu za pranje suđa koja je namijenjena Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju. Ono što je zanimljivo jeste da je od 15 polaznika njih 8 završilo kurs odnosno ispunili su uslove za dobijanje certifikata i vjerujem da će im valjati pri traženju posla što nama i jeste bio cilj “ - kaže Trivković.

Obuka za rad na računaru, koju je vodio nastavnik informatike u OŠ "Aleksa Jakšić" Milići, Nenad Jovanović , počela je krajem sptembra.

Poslednje ažurirano četvrtak, 23 novembar 2017 12:59
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom