top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 25 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas217
mod_vvisit_counterJuče341
mod_vvisit_counterOve sedmice217
mod_vvisit_counterProšla sedmica2612
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7695
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1039807
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Novi štrajk medicinara 07. decembra ? PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 01 decembar 2017 17:41

altVlasenica - Zaposleni u Domu zdravlja u Vlasenici 7. decembra ponovo će stupiti u generalni štrajk, među kojima je više radnika najavilo da će štrajkovati i glađu ukoliko poslodavac do tog roka ne ispuni ranije zahtjeve štrajkačkog odbora - potvrdila je predsjednica štrajkačkog odbora Doma zdravlja Vladanka Vlačić.

"Ako nam se do tada ne ispune zahtjevi mi ćemo stupiti u štrajk, neki radnici će štrajkovati i glađu. To je naša konačna odluka" - potvrdila je Vlačićeva.

Olduka je donesena nakon višečasovnih pregovora sa direktorom Doma zdravlja Jagodom Petrović i načelnikom opštine Miroslavom Kraljevićem na sastanku kojem je prisustvovao i predsjednika Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Granulić. Direktorica Doma zdravlja Jagoda Petrović kaže da je rješenje za nagomilane probleme, smanjivanje troškova i rješavanje viška zaposlenih u toj ustanovi kroz penzionisanje. 

"Tačan broj radnika koji žele u penziju, ne mogu da preciziram ovog momenta. Do sada se šestalt radnik izjasnilo pa vidjećemo. Iskreno želim da riješimo probleme i da ne dođe do ponovnog štrajka jer ne znam kako ćemo "stati na noge" nakon toga" - izjavila je direktorica Petrović.

Prema riječima predsjednika Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenka Granulića, na spisku zaposlenih u Domu zdravlja, koji su stekli uslove za penzionisanje je 19 radnika. "Prvo tražio sam od načelnika i direktorice da zaposlenima obezbjede uslove za rad, prije svega grijanje, koje u domu zdravlja ne funkcioniše. A što se tiče mjera za uštede razmatrali smo mogućnosti za penzionisanje radnika . Na spisku ima nekih 19 koji su stekli ili treba da steknu uslove za penzionisanje. To treba da se vidi i da idemo prema Ministarstvu od kojeg imamo podršku" - kaže Granulić i dodaje da je jedna od opcija, što nije brzo rješenje problema, i otvaranje doma za stara lica, čime bi kapacitet doma zdravlja bio iskorišten a "višak" radnika iz doma zdravlja bio prebačen u dom.

altNačelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević ističe da su se problemi gomilali godinama i da ne mogu biti riješeni bez pomoći republičkih institucija. "To je dug od 3 000 000 KM, to opština sama ne može da riješi. Imali smo posjetu resornog ministra Bogdanića koji je obećao da će pomoći ali troškovi se moraju smanjiti. Ko je za penziju treba da bude penzionisan i drugog izbora nemamo. Ako ne riješimo problem bojim se da ćemo ići u stečaj"- izjavio je Kraljević.

Radnici vlaseničkog Doma zdravlja 6. novembra stupili su u generalni štrajk, zahtijevajući od poslodavca isplatu sedam zaostalih plata, putne troškove i uplatu doprinosa. 

U međuvremenu, uprava te ustanove radnicima je isplatila 80 odsto aprilske plate.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom