top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 9 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas224
mod_vvisit_counterJuče341
mod_vvisit_counterOve sedmice224
mod_vvisit_counterProšla sedmica2612
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7702
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1039814
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Preko krojačkog zanata do posla PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 01 decembar 2017 18:22

alt
alt

alt
Vlasenica - Uručivanjem certfikatama juče je u Vlasenici zavšen projekat "Podrška zapošljavanju i samozapošljavanju marginalizovanih grupa" u okviru kojeg je 20 žena prošlo obuku za rad na računaru i šivenje. Dobrinka Mijatović koja je vodila obuku o osnovama krojačkog zanata kaže da je zadovoljna realizovanom obukom.

“Prvo smo radili na tome kako da pravilno koriste mašinu za šivenje, zatim smo uzimali mjere izrađivali odjevne predmete po tim mjerama. Ovaj dio obuke uzeo nam je puno vremena ali je vrijedilo jer smo nakon toga radili šnitove i šili predmete po šnitu" - kaže Mijatovićeva.

Polaznice obuke smatraju da projekat predstavlja dobar korak u nastojanjima da se ženama pruži šansa za zaposlenje. "Zadovoljna sam. Predavači su se potrudili da naučimo puno toga. Dosta sam naučila iz informatike i bilo nam je lijepo, družili smo se" - kaže Ljubana Golić.

I Naida Kurjak dijeli pozitivan utisak. "Obuku mi je predložio prijatelj Hasan i drago mi je da sam prihvatila. Nadam se da ću nakon ove obuke buti konkurentnija na tržištu" - kaže Naida.

Obuku su u okviru "Birač 2" projekta finansirali UNICEF i opština Vlasenica . "Unicef je finasnirao sa 15 000 KM a opština Vlasenica sa 3000 KM. Ostaje još da Komisija za socijalnu zaštitu i inkluziju održi sastanak sa našim privrednicima da im predstavimo ovaj naš projekat kako bi ostvarili moguću saradnju u cilju zapošljavanja naših polaznica" - kaže Slaviša Pejanović predsjednik Komisije.

Certifikate je polaznicama obuke uručila predsjednica SO Vlasenica Gordana Trampićova koja je istakla da lokalna zajednica nastoji da žene uključi u društveno – politički život. "Vjerujem da će opština Vlasenica organizovati još puno ovakvih i sličnih projekata i ja sam im danas poručila da "ništa nije viška znati" a posebno ako to može da se unovči, odnosno da se dobije plata za to znanje" - poručila je Trampić.

Obuka u okviru projekta "Podrška zapošljavanju i samozapošljavanju marginalizovanih grupa" u Vlasenici, počela je krajem oktobra. Za vrijeme obuke koja je realizovana u prostorijama udruženja žena "Podrinje" Vlasenica, djeci polaznica bio je omogućen boravak u Kutku za podršku.

Poslednje ažurirano petak, 01 decembar 2017 18:25
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom