top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 10 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas220
mod_vvisit_counterJuče341
mod_vvisit_counterOve sedmice220
mod_vvisit_counterProšla sedmica2612
mod_vvisit_counterOvaj mjesec7698
mod_vvisit_counterProšli mjesec19129
mod_vvisit_counterUkupno1039810
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Korisnici HELP projekta društveno korisnim radom pomažu lokalnu zajednicu PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 01 decembar 2017 19:20

altVlasenica - Korisnici projekta "Održivo zapošljavanje kroz ciljanu podršku u poljoprivrednom sektoru u istočnoj BiH, sa području opštine Vlasenice, koji su tokom ljeta dobili opremu u okviru ovog projekta, kojeg implementira njemačka nevladina organizacija HELP, danas su Narodnoj kuhinji u Vlasenici poklonili dio poljoprivrednih proizvoda koje su proizveli na svojim gazdinstvima. Darijan Bilić iz organizacije HELP kaže da na ovaj način korisnici treba da pokažu svoju odgovornost prema lokalnoj zajednici.

"Ovo je završna aktivnost projekta. Danas je od 30 korisnika, njih 9 obavilo svoju dužnost prema lokalnoj zajednici. Nisam zadovoljan odzivom ali i sledeće sedmice ćemo organizovati ovu akciju i vjerujem da će tada, svi korisnici projekta dati svoj doprinos" - kaže Bilić i dodaje da je projektom bilo predviđeno da korisnici "odrade" 10 sati društveno-korisnog rada u zajednici. 

altBekir Topalović iz Piskavica preko HELP- je dobio muzilicu a Narodnoj kuhinji je darovao krompir i  luk. "Donio sam 20 kg krompira i 5 kg luka, vjerujem da će im dobro doći" - kaže Topalović.

U Narodnoj kuhinji u Vlasenici, obrok svakodnevno zatraži 30 i više korisnika a ima i onih koji obrok nose kući. Desana Perić, hranu im sprema već 17 godina. "Pomoć u namirnicama nam znači, najviše nam je potrebno ulje, pasulj, makarone, riža... Korisnici su različitih starosnih grupa ima i mlađih i porodice kompletne čak dolaze po hranu u našu kuhinju. Većina korisnika ručak ovdje jede a večeru nose kući. Vikendom to su veće količine." - kaže Desana i dodaje da Opština pomaže rad kuhinje kao i ljudi dobre volje i organizacije.

alt
alt

alt
I korisnici Narodne kuhinje koje smo zatekli na ručku zahvalni su svima koji obezbjede  namirnice za pripremanje hrane. Sedamdesetosmogodišnji Drago Gavrić tek nekoliko mjeseci topli obrok dobija u Narodnoj kuhinji. Kaže da se patio i nije htio da dođe jer ga je bilo sramota, danas je zahvalan kuvarici Desani, koja mu je ponudila pomoć. "Sam živim. Mala penzija, a valja kupiti drva, platiti kiriju... Bilo me sramota da dođem, ali Desana me ubjedila i hvala joj. Prezadovoljan sam. Hrana je odlična. Dok nisam ovdje došao jeo sam samo suvu `ranu, osusio sam se od nje." - priča Drago.

Narodna kuhinja u Vlasenici funkcioniše u okviru OO Crvenog krsta Vlasenica.

alt
alt

alt

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom