top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 16 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas365
mod_vvisit_counterJuče368
mod_vvisit_counterOve sedmice1846
mod_vvisit_counterProšla sedmica2288
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5604
mod_vvisit_counterProšli mjesec9581
mod_vvisit_counterUkupno1069836
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Izrađena Studija opravdanosti izgradnje reciklažnog dvorišta i nabavljeni kontejneri PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 08 januar 2018 13:12

altVlasenica - U Novu godinu opština Vlasenica je ušla sa izrađenom Studijom opravdanosti izgradnje reciklažnog dvorišta u Vlasenici a aktvnosti na izradi ovog dokumenta, počele su prošle godine u okviru istoimenog projekta – kaže načelnik odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove u opštini Vlasenica Željko Damljanović.

"Izrađena je studija, gdje su utvrđeni elementi isplativosti izgradnje reciklažnog dvorišta, odnosno uvođenja određenih mjera za odvojeno sakupljanje pojedinih materijala iz otpada na njegovom mjestu nastanka.  Izrada studije predstavlja prvi korak ka uspostavljanju dugoročnog rješenja pitanja selektivnog prikupljanja čvrstog komunalnog otpada na području opštine” - kaže Damljanović

Osim izrade "Studije opravdanosti izgradnje reciklažnog dvorišta u Vlasenici“, Damljanović kaže da je u okviru projekta nabavljeno i nekoliko kontejnera.

"Kada je provedena procedura Javne nabavke, ispostavilo se da su ponuđači dostavili ponudu manju za nekih 6000 KM, i mi smo se obratili Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, da sredstva utrošimo na nabavku kontejnera, tako da smo nabavili četiri kontejnera zapremine 5 m3, koji će biti postavljeni u urbanom području gdje je bilo najviše problema, vezano za poslove javne higijene, odnosno gdje su nastajale divlje deponije ili gdje postoje kontejneri a njihov kapacitet nije dovoljan da primi sav otpad, koji se generiše tokom sedmice" - kaže Damljanović.

Vrijednost projekta „Izrada Studije opravdanosti izgradnje reciklažnog dvorišta u Vlasenici“ je 17 500 KM od čega je Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS izdvojio 12 250 KM a opština Vlasenica 5250 KM. Realizacija projekta počela je krajem aprila 2017. godine.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 08 januar 2018 13:13
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom