top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 68 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas23
mod_vvisit_counterJuče244
mod_vvisit_counterOve sedmice843
mod_vvisit_counterProšla sedmica2309
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6910
mod_vvisit_counterProšli mjesec9581
mod_vvisit_counterUkupno1071142
Baner
Baner
Baner

Milići : Održana Javna rasprava o Nacrtu Strategije za mlade PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 22 januar 2018 13:37

alt
alt

alt
Milići - Današnjem sastanku u okviru javne rasprave o Nacrtu dokumenta Strategija za mlade opštine Milići,  prisustvovali su predstavnici Omladinskog savjeta Milići (OSM) i Udruženja građana za pomoć osobama sa invaliditetom "Jednakost" Milići. Predsjednik radne grupe za praćenje javne rasrave, Marko Savić je pozvao i ostala pravna i fizička lica, da prijedloge na Nacrt strategije za mlade dostave u pisanoj formi do 26. januara.

Predsjednik OSM, Stefan Milići predložio je, između ostalog, da Nacrt dokumenta bude dopunjen aktivnostima koje se odnose na obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije (16.11.), Međunarodnog dana volontera (05.12.) te Dana mladih (12.08.)."OSM izražava veliko zadovoljstvo da se usvoji Strategija za mlade opštine Milići, jer ćemo kroz ovaj dokument najpreciznije etiketirati koji su to problemi i potrebe mladih kada je u pitanju njihovo nedovoljno iskorišteno slobodno vrijeme, zatim kada je u pitanju zdravlje mladih, izazovi sa kojima se suočavaju kada je u pitanju zapošljavanje mladih, edukacija usmislu organizovanja kursa stranih jezika.... Važno je da vratimo i onaj tradicionalni koncert čime ćemo privući mlade ljude i po čemu smo bili prepoznatljivi. Smatram da Nacrt nije spisak želja, već jedan realan dokument, koji je moguće realizovati i očekujemo da ćemo zajedno sa javnom upravom i lokalnim odbornicima, od kojih očekujemo konstruktivan i ozbiljan rad a ne samo kritiku, zajedno raditi na afirmaciji Milića" - kaže Milić.

alt
alt

alt
Tatjana Andrić iz UG "Jednakost" Milići, zadovoljna je, jer je Nacrt obuhvatio i osobe sa invaliditetom. "Daćemo smjernice vezano za prilagođavanje objekta Omladinskog centra, u smislu uklanjanja arhitektonskih barijera i nadamo se kvalitetnoj realizaciji Strategije za mlade nakon što bude usvojena u lokalnom parlamentu" - kaže Tatjana.

Predsjednik radne grupe za praćenje javne rasrave, Marko Savić je pozvao i ostala pravna i fizička lica da prijedloge na Nacrt strategije za mlade dostave u pisanoj formi do 26. januara ."Svakako da su ovi prijedlozi koji su danas predočeni konstruktivni. Radna grupa će ih analizirati, kao i sveostale prijedloge koji budu dostavljeni u pisanoj formi do 26.januara" - kaže Savić.

Ispred radne grupe, osim Savića, sastanku su prisustvovale i načelnica odjeljenja za opštu upravu Marina Mišić i načelnica odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno komunalane poslove i ekologiju Slađana Todorović.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom