top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 22 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas114
mod_vvisit_counterJuče286
mod_vvisit_counterOve sedmice400
mod_vvisit_counterProšla sedmica2076
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5266
mod_vvisit_counterProšli mjesec10840
mod_vvisit_counterUkupno1059917
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : 1000 planinara prošetalo "vazdušnom banjom" na Javoru PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 05 februar 2018 11:15

altVlasenica - Više od 1.000 planinara iz 65 planinarskih društava iz Srbije, Makedonije, Republike Srpske i Federacije BiH učestvovalo je u tradicionalnom "Pohodu u Pjenovac", koji, prve nedelje u februaru, organizuje Planinarsko-ekološko društvo ACER iz Vlasenice uz podršku opštine i Turističke organizacijer opštine Vlasenica. 

"Ima dosta djece, učenika, rekreativaca, profesionalnih planinara, pa do veterana u poodmaklim godinama. Staza je na samom početku bila laganija, bez snijega, a poslije sa prilično snijega, ali svi su je uspješno savladali" - kaže predsjednik PED "Acer" Dragan Ilić.

Planinari su pješačili stazom dugom 16,5 kilometara koja vodi najljepšim predjelima planine Javor, do Pjenovca. Ivan Živanović iz Planinarskog društva "Fruška gora" iz Novog Sada prvi put je u pohodu. U Vlasenicu je došao sa 22 planinara iz Novog sada, Iriga i Bačke Palanke."Ovo je stvarno veliki poduhvat za ovako malo mjesto" - kaže Živanović.
Prvi put u Pohodu na Pjenovac učestvovao je Jole Stamatovski iz Tetova. "Lijepo je druženje, organizacija na nivou i zahvalan sam domaćinima. Ko ovdje nije bio, treba da dođe" ističe Stamatoski.
Pohod ne propušta ni Nedeljko Milić iz Vlasenice, član PED "Acer". Dva puta je bio na Olimpu. "Ovo je nešto što se ne smije propustiti. Čak i da je čovjek bolestan mora da ide, da učestvuje, jer ovo je izuzetno važan događaj za svakog planinara, za Vlasenicu i za sve" - naglašava Milić.

Iako je u Vlasenici manjak samještajnih kapaciteta bio otežavajuća okolnost organizatorima, uložen je veliki napor i obezbijeđen je smještaj za oko 200 planinara, što je značaj i sa turističkog aspekta – kaže direktor Turističke organizacije opštine Vlasenica (TOV) Nenad Lelek. "Trudimo se da sadržajima obogatimo manifestaciju da bi produžili boravak gostiju u Vlasenici. Mogu slobodno da kažem da je pohod postao vlasenički brend i nešto po čemu je ova opština prepoznatljiva" - kaže Lelek.

Za sve učesnike pohoda kod manastira u Pjenovcu pripremljen je ručak. "Pohod u Pjenovac" organizuje se od 1972. godine, prvog vikenda u februaru.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 05 februar 2018 11:16
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom