top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 22 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas192
mod_vvisit_counterJuče213
mod_vvisit_counterOve sedmice192
mod_vvisit_counterProšla sedmica2076
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5058
mod_vvisit_counterProšli mjesec10840
mod_vvisit_counterUkupno1059709
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Predstavljen četvorogodišnji akcioni plan za prevenciju i suzbijanje nasilja PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 13 februar 2018 13:10

altVlasenica - U okviru projekta „Unapređenje implementacije međunarodnih standarda za zaštitu preživjelih nasilja u porodici na lokalnom nivou” koji provodi Fondacija "Lara" iz Bijeljine u partnerstvu sa Fondacijom "Udružene žene" Banjaluka i uz podršku „UN WOMEN“ kancelarija u Bosni i Hercegovini, danas je u Vlasenici predstavljena konačna verzija lokalnog akcionog plana za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici i nasilja prema ženama . Milka Stević iz Fondacije "LARA" kaže da je izrada dokumenta počela prošle godine.

„Ovaj dokument smo razvijali od kraja 2016. i tokom 2017. godine u saradnji sa predstavnicima opštinskh institucija, Centra za socijalni rad, Biroa za zapošljavanje, zdravstvenih i obrazovnih institucija. Ovaj dokument svakako će doprinijeti poboljšanju položaja žena, žrtava nasilja u porodici i bitno je da su sve mjere koje smo predložili na današnjem sastanku usvojene" - kaže Stevićeva i dodaje da se mjere odnose na unapređenje multisektorske saradnje, kapaciteta nadležnih službi itd.

altFondacija "Udružene žene" iz Banjaluke, partner je na projektu Fondaciji "LARA". Gorica Ivić iz Fondacije "Udružene žene" Bajnaluka koja je prisustvovala sastanku, kaže da je projekat  jako značajan jer se raelizuje na lokalnom nivou.„Zato što je lokalni nivo mjesto gdje se nasilje dešava i gdje je pomoć najneophodnija. Akcioni plan i sve ove aktivnosti imaju za cilj da se počne primjenjivati Istanbulska konvencija Savjeta Evrope, koju je BiH ratifikovala 2013. godine, tako da Fondacija "Lara" ovim akcionim planovm želi da standarde Istanbulske konvencije, spusti na lokalni nivo i da negdje implementacija akcionog plana, doprinese poboljšanju zaštite žena i djece, žrtava rodno zasnovanog nasilja" - kaže Iviće i napominje da je Akcioni plan, urađen na period od četiri godine (2018-2022) i vjeruje da je on korak unaprijed, kad je u pitanju zaštita žena i djece žrtava nasilja.

Projekat „Unapređenje implementacije međunarodnih standarda za zaštitu preživjelih nasilja u porodici na lokalnom nivou” implementira se od 01. oktobra 2016 i traje do 31. decembra ove godine.                                

alt
alt

alt

Projekat „Unapređenje implementacije međunarodnih standarda za zaštitu preživjelih  na lokalnom nivou” se realizuje u okviru UN Women projekta “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodiciu Bosni i Hercegovini”, koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom