top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 36 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas394
mod_vvisit_counterJuče764
mod_vvisit_counterOve sedmice2134
mod_vvisit_counterProšla sedmica3657
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9207
mod_vvisit_counterProšli mjesec12250
mod_vvisit_counterUkupno1097214
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Danas i sutra podjela 25 prehrambenih paketa slijepim i slabovidim PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 19 mart 2018 11:27

alt
alt

alt
Vlasenica - Međuopštinska organizacija slijepih I slabovidih koja djeluje na području opština Milići, Vlasenica, Šekovići i Han Pijesak, privodi kraju realizaciju projekta "Solidarnošću do boljeg i humanijeg života" koji se realizuje posredstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske od prihoda igara na sreću. Predsjednik organizacije Milenko Jović kaže da će danas (19.03.) i sutra (20.03.) podijeliti 25 paketa sa prehrambeno-higijenskim artiklima pojedinačne vrijednosti od 60 KM čime će projekat zvanično biti završen.

"U prethodnom periodu isplatili smo po 100 KM za sedam porodica članova ove organizacije, koje imaju djecu na školovanju i za pet porodica podijelili po 100 KM za nabavku ogrevnog drveta. Podjelom ovih paketa pomoći završavmo projekat" - kaže Jović.

Realizacija projekta u vrijednosti 3000 KM startovala je početkom marta, kaže Jović i napominje da su slijepi i slabovidi, na području koje organizacija pokriva, u nezavidnom položaju u svim sferama života. Posebno, otežavajuća okolnost je način finansiranja organizacije, koji je najvećim dijelom naslonjen na budžete opština u kojima djeluje. "Tu imamo problema. Recimo opština Milići ne uplaćuje sredstva i ne znam kako i na koji način ćemo uspjeti da riješimo taj problem" - kaže Jović i dodaje da je o položaju slijepih i slabovidih razgovarano i na Skupštini Saveza slijepih Republike Srpske, koja je održana u Banjaluci a kojoj je prisustvovao i Jović.

"Vlada RS je prošle godine formirala koordinaciono tijelo, koje čine tri ministarstva i pet nevladinih organizacija koje okupljaju osobe sa invaliditetom s ciljem da se usklade primanja invalida u RS sa pimanjima invalida u Federaciji BiH i okruženju. Do sada su održana tri sastanka a nema nikakvih naznaka da se krenulo u rješavanje ove problematike. Bojimo se da Vlada to prolongira jer za te namjene nisu planirana sredstva u ovoj godini. Uglavnom, vršićemo pritisak na Vladu RS, a prve rezultate očekujemo do 01. jula ove godine" - kaže Jović. 

Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih lica okuplja 43 člana - 11 iz Milića, 6 iz Han Pijeska, 4 iz Šekovića i 22 iz Vlasenice. 

Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih sa sjedištem u Vlasenici, u narednom periodu će se potruditi da članove, obraduje školjkom jaja, povodom pravoslavnog Vaskrsa.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 19 mart 2018 11:32
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom