top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 44 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas409
mod_vvisit_counterJuče764
mod_vvisit_counterOve sedmice2149
mod_vvisit_counterProšla sedmica3657
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9222
mod_vvisit_counterProšli mjesec12250
mod_vvisit_counterUkupno1097229
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Uloga i značaj socijalnog rada u obrazovanju fokus obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 22 mart 2018 08:11

altSarajevo - Povodom Međunarodnog dana socijalnog rada, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini pružila je podršku Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i Savezu socijalnih radnika Federacije Bosne i Hercegovine u organizacije konferencije pod nazivom: „Socijalni rad u obrazovanju“, koja je okončana 20. marta 2018. godine u Sarajevu.

Tema konferencije bila je uloga socijalnih radnika u obrazovanju. Učesnici konferencije su zaključili da je, u vrijeme nastanka novih socijalno-patoloških pojava i izazova koji predstavljaju potencijalnu prijetnju za djecu i mlade, važno omogućiti socijalnim radnicima da ostvare učešće u radu obrazovnih institucija.

Šef Misije OSCE-a u BiH, Bruce Berton, istakao je važnu ulogu socijalnih radnika u zajednici: „Socijalni radnici daju jedinstven doprinos društvu. Njihovo znanje i iskustvo treba koristiti u školama, u cilju davanja doprinosa razvoju kvalitetnog i inkluzivnog sistema obrazovanja, usklađenog sa modernim standardima, koji učenike priprema za život u 21. stoljeću.“

„Danas želimo skrenuti pažnju javnosti na zahtjeve nastavnika za uvođenje stručnih timova u škole, u čijem bi sastavu radili i socijalni radnici, u cilju pružanja podrške djeci i porodicama izloženim riziku“, izjavio je Mirnes Telalović, predsjednik Saveza socijalnih radnika Federacije BiH.

Misija OSCE-a u BiH nastavlja raditi na jačanju kapaciteta službenika koji djeluju u oblasti socijalne zaštite, u cilju poboljšanja pristupačnosti i efikasnosti njihovih usluga i njihovog osposobljavanja za zagovaranje u cilju donošenja potrebnih politika rada.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom