top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 65 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas374
mod_vvisit_counterJuče435
mod_vvisit_counterOve sedmice2549
mod_vvisit_counterProšla sedmica3657
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9622
mod_vvisit_counterProšli mjesec12250
mod_vvisit_counterUkupno1097629
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Podijeljeno 7500 KM penzionerima PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 03 april 2018 11:50

alt
alt

alt
Milići - Udruženje penzionera Milići, danas je podijelilo novčanu pomoć za 150 svojih članova. Predsjednik udruženja Radomir Golić kaže da je za ove namjene iz budžeta opštine Milići, putem grant sredstava, odobreno 7500 KM. "Podijelili smo po 50 KM, penzionerima čija penzija iznosi do 300 KM. Ovo je skroman poklon našim članovima za Vaskrs, da mogu kupiti školjku jaja ili neki slatkiš da zaslade svoju dušu" - kaže Golić.

Cvijeta Petković je tri godine u penziji. "Primam 260 KM, dok platim obaveze, lijekove, skoro ništa ne ostane. Ovih 50 KM koje sam danas dobila mnogo će mi značiti" - kaže Cvijeta.

Novac koji je danas dobila Milanka Petković će potrošiti za praznik. "Ja primam porodičnu penziju od 2007.godine a ovaj novac koji sam danas dobila iskoristiću da kupim nešto za Vaskrs" - kaže Milanka.

alt
alt

alt
Obrenija Šarac je šest godina penzionerka. Kaže samo da se zdravo a sve ostalo se može  nadokanditi. "Moja i muževa penzija je ko nečija jedna, ali šta ćeš. Muž ode, malo zaradi, nešto posijemo i tako. Hvala udruženju na ovoj pomoći, koliko god da daju dobro dođe" - kaže Obrenija.

"Svaka pomoć je dobro došla. Ja sam šest godina u penziji i da supruga ne radi, bilo bi još teže" - priča nam Miloš Sušić, koji  kaže da odmah ide da plati struju. 

Novčanu pomoć, penzionerima, milićko udruženje je podijelilo i krajem decembra, prošle godine, kada je obuhvaćeno 90 penzionera - podsjeća predsjednik Udruženja penzionera Milići, Radomir Golić. "Što znači da smo u ove dvije akcije podijelili oko 12 000 KM, našim penzionerima. Planiramo da povećamo visinu članarine sa 2 KM na 3 KM, što bi nam onda i povećalo iznose za umrline i jednokratne pomoći" - kaže Golić i navodi da je prihod od članarina na godišnjem nivou 25 000 KM.

Na području opštine Milići ima 1380 penzionera, a 1128 su članovi udruženja.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom