top
logo



Serbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 11 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas369
mod_vvisit_counterJuče435
mod_vvisit_counterOve sedmice2544
mod_vvisit_counterProšla sedmica3657
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9617
mod_vvisit_counterProšli mjesec12250
mod_vvisit_counterUkupno1097624
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Sarajevo : "Partner" predstavio kredit za kreditiranje energetske efikasnosti u stambenom sektoru PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 11 april 2018 11:43

altSarajevo - Mikrokreditna fondacija (MKF) Partner predstavila je 10.aprila u Sarajevu kredit vrijedan deset miliona KM, koji je odobrila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) za kreditiranje mjera energetske efikasnosti u stambenom sektoru.Kreditna sredstva su namijenjena toplotnoj izolaciji objekata, zamjeni prozora i vrata, nabavci kotlova na pelet i biomasu te solarnih kolektora, fotonaponskih panela, toplotnih pumpi, ekonomične rasvjete i drugim mjerama koje donose uštedu i komfor - saopšteno je iz ove mikrokreditne organizacije.

Direktor MKF Partner Senad Sinanović izjavio je da ova kreditna linija za njih predstavlja izuzetnu priliku jer 47 posto građana Bosne i Hercegovine nema bankarski račun, pa su im mikrokreditne organizacije šansa da imaju pristup finansiranju.

“Mi smo za 21 godinu plasirali 400.000 kredita ukupne vrijednosti 1,5 milijardi BAM, a projekti energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini imaju potencijal od pet milijardi BAM”, rekao je Sinanović.

Šef Ureda EBRD-a u našoj zemlji Jan Braun (Ian Brown) ističe da investiranje u energetsku efikasnost stambenih objekata stanovništvu omogućuje uštede kroz niže račune za energente, a njihove domove čini ugodnijim za život.

Sredstva su odobrena u okviru EBRD-ovog Programa finansiranja zelene ekonomije (GEFF) za Zapadni Balkan, ukupne vrijednosti 85 miliona eura.

Poticaje i tehničku pomoć za podršku investicijama u zelene tehnologije će osigurati Evropska unija, Federalno ministarstvo finansija Austrije i Evropski zajednički fond za zapadni Balkan u sklopu Investicionog okvira za Zapadni Balkan, a u saradnji sa Sekretarijatom Energetske zajednice.“

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom