top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 22 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas37
mod_vvisit_counterJuče244
mod_vvisit_counterOve sedmice857
mod_vvisit_counterProšla sedmica2309
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6924
mod_vvisit_counterProšli mjesec9581
mod_vvisit_counterUkupno1071156
Baner
Baner
Baner

Milići : OSCE predstavio "Smjernice za prepoznavanje diskriminacije u oblasti obrazovanja u BiH" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 09 maj 2018 10:13

altMilići - Misija OSCE u Bosni i Hercegovini  predstavila je u Milićima dokument „Smjernice za prepoznavanje diskriminacije u oblasti obrazovanja u BiH“.  Dokument sadrži osnovne ocjene, stavove i preporuke iz oblasti obrazovanja u BiH i njima se ukazuje na temeljne probleme koji uzrokuju diskriminaciju u obrazovanju, te daju preporuke za uspješno prevladavanje pojava diskriminacije u ovoj oblasti - kaže Aleksandar Stojkanović, službenik za obrazovanje OSCE-a, kancelarija Srebrenica.

Dokument je izradila radna grupa u kojoj su učestvovali predstavnici nadležnih ministarstava obrazovanja iz cijele BiH a prezenatciji u Milićima prisustvovali su sekretari  osnovnih I srednjih škola iz Regije BIrač.

Smjernice koje dokument obuhvata su: Sistem upisa u obrazovnim ustanovama, uspostavljanje odgovarajućih organa i radnih tijela, usvajanje odgovarajućih nastavnih planova i programa i poštovanje individualnih razlika, omogućavanje komunikacije među članovima obrazovne zajednice i slobode mišljenja i izražavanja u obrazovanju, uspostavljanje standarda u ocjenjivanju učenika te zaštita od nasilja u obrazovnim ustanovama. Dokument sadrži i primjer obrasca, kome i kako podnijeti prijavu kao i pregled Zakona u BiH . 

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

PARTNERI

Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom