top
logoSerbian English German

ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 58 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas372
mod_vvisit_counterJuče435
mod_vvisit_counterOve sedmice2547
mod_vvisit_counterProšla sedmica3657
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9620
mod_vvisit_counterProšli mjesec12250
mod_vvisit_counterUkupno1097627
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Grupe za samopomoć - podrška žrtvama nasilja PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 29 jun 2018 11:52

altVlasenica - Projekat „Unapređenje implementacije međunarodnih standarda za zaštitu preživjelih nasilja u porodici na lokalnom nivou” Fondacija "Lara" u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama realizuje od 2016. godine godine u pet lokalnih zajednica : Bijeljini, Vlasenici, Foči, Rogatici i Loparama. Cilj je kako kaže Milka Stević iz Fondacije "Lara" Bijeljina , uspostavljanje koordinisanog modela zaštite i podrške ženama koje su preživjele nasilje u porodici.

Projektne aktivnosti se posebno odnose na poglavlja II i IV Istanbulske konvencije, koja su usmjerena na koordinisane politike, zaštitu i podršku i u tom smjeru formirane su tzv. grupe za samopoć u lokalnim zajednicama koje vode aktivistkinje ženskih organizacija civilnog društva, koje su kroz projekat prošle obuku. organizovanu od strane aktivistkinja Fondacije "Udružene žene" iz Banjaluke. Na radionici koja je održana 18.juna u Vlasenici sumirani su rezultati rada grupa za samopoć a emisiju možete poslušati na našem Youtube kanalu.

Projekat „Unapređenje implementacije međunarodnih standarda za zaštitu preživjelih  nasilja u porodici na lokalnom nivou” se realizuje u okviru UN Women projekta “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodiciu Bosni i Hercegovini”, koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom