top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 26 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas135
mod_vvisit_counterJuče685
mod_vvisit_counterOve sedmice1373
mod_vvisit_counterProšla sedmica4786
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13877
mod_vvisit_counterProšli mjesec14270
mod_vvisit_counterUkupno1116154
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Zvronik : Bolnica dobija vrijednu donaciju iz granta Vlade Japana PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 16 avgust 2018 05:55

altZvornik - Bolnica u Zvorniku, dobiće medicinsku opremu u vrijednosti od 100 000 KM zahvaljujući grantu neprojektne pomoći Vlade Japana. Ivan Popović, direktor Bolnice Zvornik, zahvalio je Vladi Japana na ovoj vrijednoj donaciji, jer se, kako je rekao, zdravstveni sistem u BiH, a samim tim i u Republici Srpskoj, nalazi u nezavidnoj situaciji. "Oprema će nam pomoći u našem radu da bismo poboljšali kvalitet usluga koju pružamo pacijentima, a na zadovoljstvo zaposlenih, samim tim i krajnjih korisnika", rekao je Popović.

Dokumenti o primopredaji opreme vrijedne 580 000 KM, kliničkim centrima i bolnicama u BiH potpisani su juče u Sarajevu. Opremu su dobili - Bolnica "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru, Bolnica u Zvorniku, Dom zdravlja Brčko, te kantonalne bolnice "Dr Safet Mujić" u Mostaru i "Dr Irfan LJubijankić" u Bihaću, kao i univerzitetski klinički centri u Sarajevu, Tuzli i Mostaru. Riječ je o medicinskoj opremi za hirurgiju koja sadrži setove hirirških instrumenata i infuzione pumpe, te aspiratorima, inkubatorima i grijačima za novorođenčad za ginekološko-akušerska i pedijatrijska odjeljenja.

altDokumente su potpisali vršilac dužnosti sekretara Ministarstva civilnih poslova BiH Biljana Čamur Veselinović i predstavnici osam kliničkih centara i bolnica u BiH, a ceremoniji je prisustvovao i ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto.

Veselinovićeva je zahvalila ambasadoru za podršku koju Vlada Japana pruža zdravstvenom sektoru BiH, te naglasila da je tokom posljednjih nekoliko godina donacija opreme zdravstvenim ustanovama u BiH iznosila više od 1,7 miliona evra.

Prema njenim riječima, japanska Vlada je u posljednje dvije decenije u BiH podržala sektor zdravstva donacijom u vrijednosti većoj od 82,5 miliona evra.

Sakamoto je u izjavi agenciji SRNA, rekao da nabavka ove medicinske opreme predstavlja samo jednu komponentu šireg projekta Vlade Japana, čija je ukupna vrijednost oko 3,1 milion KM.

On je izrazio nadu da će današnja donacija biti od velike koristi za bolnice, ali i doprinijeti zdravlju ljudi u BiH.

Poslednje ažurirano četvrtak, 16 avgust 2018 05:57
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom