top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 29 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas104
mod_vvisit_counterJuče487
mod_vvisit_counterOve sedmice1305
mod_vvisit_counterProšla sedmica3234
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10882
mod_vvisit_counterProšli mjesec19037
mod_vvisit_counterUkupno1132196
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Tuzla : Partner mikrokreditna fondacija kupila vozilo na električni pogon PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 30 novembar 2018 17:58

alt
alt

alt
Tuzla - Partenr MKF je u svrhu promocije i podizanja svijesti o prednostima elektro vozila, nabavila ekološko elektro vozilo E-Golf i time proširila svpj vozni park za još jedno takvo, drugo po redu vozilo. Nemaran odnos prema životnoj sredini i konstantno zagađenje vazduha imaju sve veći uticaj na klimatske promjene, a samim tim i na zdravlje ljudi. Ekološki čista, zdrava okolina je i motivisala Partner da nabavi elektro votilo te time kao društveno-odgovorna fondacija da svoj doprinos u smanjenju štetne emisije CO2.

Neke od brojnih prednosti elektro vozila su : potpuno su bešumna, ne ispuštaju štetne materije sagorijevanjem, jednostavno se pune, mogućnost mehaničkih kvarova im je znatno manja jer imaju manje pokretnih dijelova, ekonomičnija su i zahtjevaju manje održavanja i nezavisna su o uvoznim energentima, nafti i naftnim derivatima. Troškovi goriva i održavanja na godišnjem nivou za automobila sa unutrašnjim sagorijevanjem (pri pređenih 15 000 km uz prosječnu potrošnju goriva od 6l/km) iznose otprilike 2400 KM. Za elektro vozilo približno istih karakteristika,troškovi na godišnjem nivou iznose svega 400 KM. Dakle, ušteda na rok od 7 godina bi iznosila oko 14 000 KM. Osim smanjenja troškova električna vozila imaju vrlo važnu ulogu u smanjenju štetne emisije CO2, kao jednog od najznačajnijih stakleničkih gasova, odgovornim za oko 50% globalnog zagrijavanja.U BiH je do sada registrovano samo 14 vozila na električni pogon. Trenutno je u našoj zemlji problem malog broja punionica za elektro vozila. Partner MKF planira i na ovom polju dati svoj doprinos o čemu će blagovremeno informisati javnost - stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

Partner mikrokreditna fondacija je prisutna na tržištu 21.godinu sa kreditnim linijama za poljoprivredu, stanovanje i mikrokredite za poboljšanje uslova života. Ipak, ono što Partner čini trenutnim tržišnim liderom su projekti usmjereni prema finansiranju energetske efikasnosti.

Za više informacija posjetite wweb stranicu : www.partner.ba

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom