top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 22 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas80
mod_vvisit_counterJuče487
mod_vvisit_counterOve sedmice1281
mod_vvisit_counterProšla sedmica3234
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10858
mod_vvisit_counterProšli mjesec19037
mod_vvisit_counterUkupno1132172
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Izletom na Viselac u Vlasenici se obilježava Svjetski dan planina PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 03 decembar 2018 09:46

altVlasenica - Vlaseničko planinarsko ekološko društvo ACER, obilježiće po prvi put Svjestki dan planina 11.decembar. U susret ovom danu oni će  u subotu, 08.decembra, organizovati izlet na Viselac, jedan od planinskih grebena planine Javor i na taj način još jednom podsjeti na ljepote Javor gore čiji potencijali nisu u potpunosti iskorišteni.

Područje opštine Vlasenica geografskim položajem , bogatstvom flore i faune i očuvanom životnom sredinom pogodno je za razvoj raznih vidova turizma – tranzitnog, zimsko-planinskog, seoskog, lovno-ribolovnog, zdravstvenog. Veliku šansu za razvoj zimskog turizma pruža planina Javor na kojoj se od 1984. godine nalazi zimski sportsko- rekreativni centar “Igrišta”, tada izgrađen kao pomoćni centar za potrebe Olimpijskih igara. S obzirom da ski-centar nije u funkcji već nekoliko godina, ljepote Javora čiji se planinski vijenac proteže u dužini od 50km, u svakoj prilici promovišu vlasenički planinari . Nova prilika za to im je 08.decembar kada će organizovati izlet na Viselac, jedan od planinskih grebena Javora  - kaže Predsjdnik PED "ACER" Vlasenica Dragan Ilić i  dodaje da posebno obilježje ovog kraja su visoke i guste šume što Vlasenici daje epitet vazdušne banje sa velikom koncetracijom ozona u vazduhu.

Opširnije slušajte u prilogu na sledećem linku : https://www.youtube.com/watch?v=nRBs_u0Rj8E&feature=youtu.be

Svi navedeni potencijali planine Javor nisu u potpunosti iskorišteni, dok se to ne desi, planinarima i rekreativncima na raspolaganju je 150 km markiranih i bezbjednih staza a Izlet na Viselac , planiran ove subote, biće prilika da se obilježi Svjetski dan planina 11.decembar i još jednom podsjeti na ljepote Javor gore.

Prilog emitovan u jutarnjem programu Radija Slobodna Evropa (Radio 27) u 42. minutu emisije : https://www.slobodnaevropa.org/a/29605131.html

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom