top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas330
mod_vvisit_counterJuče524
mod_vvisit_counterOve sedmice330
mod_vvisit_counterProšla sedmica3669
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8495
mod_vvisit_counterProšli mjesec16779
mod_vvisit_counterUkupno1146588
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Komunikacija među mladima - cilj projekta "Mladi kao rješenje problema a ne kao problem PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 31 decembar 2018 11:50

alt
alt

alt
Vlasenica - Predstavljanjem rezultata i Akcionog plana za poboljšanje položaja mladih na području grada Zvornik, teopština Milići, Bratunac, Srebrenica i Vlasenica, završene su tromjesečne aktivnosti u okviru projekta "Mladi kao rješenje problema a ne kao problem" koji realizuje Udruženje "Forum žena" Bratunac. Mladi u Vlasenici istakli su na javoj tribini koja je održana u ovom gradu, da će u 2019. godini, raditi na poboljšanju komunikacije među mladima . "To ćemo postići realizovanjem radionica i seminara na različite teme" - kaže srednjoškolka Danijela Vasković , koordinator projekta u Vlasenici.

Prva aktivnost u okviru projekta okupila je u septembru ,oko 30 mladih sa podriučja regije Birač, gdje su na dvodnevnom kampu imali priliku da usvoje znanja iz nekoliko oblasti ali i nadograde svoja znanja i postanu partneri na radionicama. Gimnazijalac Obrad Drakulić kaže da su se teme koje su obrađivali na radoinicama, odnosile na mir, toleranciju....Drago mi je što se ovoliki broj odazvao" - kaže Drakulić.

"Nekomunikativnost - to je bila glavna tema na našim radionicama. Prepreka komunikativnosti, po meni je stidljivost i očekujem da ćemo nakon sprovođenja Akcionog plana poboljšati komunikaciju među mladima" - kaže srednjoškolac Adnan Kurtić, trener na radionicma.

Srednjoškolac Kerim Saračević smatra da je i pasivnost veliki problem kod mladih, ali i to što mladi razlike vide kao prepreke a ne kao blagodeti. "Pomoću ovog projekta trudimo se da povećamo aktivnost mladih i da ih zainteresujemo da istražuju te prepreke odnosno različitosti, koje treba da nas spajaju a ne razdvajaju" - kaže Saračević.

U okviru projekta, održano je ukupno 20 diskusionih radionica za više od 150 mladih, uzrasta od 15 do 18 godina - kaže Dragana Đurić, aktivistkinja "Foruma žena" Bratunac i koordinatorica projekta "Mladi kao rješenje problema a ne problem".  "Osim toga, organizovali smo seminar za izradu Akcionog plana u kojem su ugrađeni svi oni problemi koje su mladi tokom diskusionih radionica mapirali. Tako da, kao rezultat imamo pet dokumenata u lokalnim zajednicama" - kaže Đurićeva i napominje da su mladi u svih pet lokalnih zajednica kao ključne prepoznali dva problema . "To je da je potrebna edukacija za izgradnju kapaciteta mladih kako bi bili uključeni u kreiranje lokalnih omladinskih politika a drugi je da ne postoji dovoljno komunikacije među mladima" - zaključuje Đurićeva.

U sledećoj godini projekat “Mladi kao rješenje problema a ne kao problem” biće fokusiran na realizaciju Akcionih planova koje su izradili mladi u Bratuncu, Srebrenici, Milićima, Vlasenci i Zvorniku.

Detalje poslušajte na sledećem linku : https://www.youtube.com/watch?v=nKKWJRJ9Ecc

Poslednje ažurirano ponedeljak, 31 decembar 2018 12:00
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom