top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 30 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas161
mod_vvisit_counterJuče375
mod_vvisit_counterOve sedmice910
mod_vvisit_counterProšla sedmica2918
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8733
mod_vvisit_counterProšli mjesec15221
mod_vvisit_counterUkupno1177102
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Predstavljen Akcioni plan za 2019. u okviru projekta "Mladi kao rješenje a ne kao problem" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 15 januar 2019 12:50

alt
alt

alt
Milići - Izgradnja liderskih kapaciteta neformalnih grupa mladih regije Birač, povećanje vidljivosti i komunikacijskih sposobnosti te kvalitetnije i svrsishodnije umrežavanje mladih, ciljevi su koje u 2019. planiraju realizovati mladi iz MIlića koji su učestvovali u projektu “Mladi kao rješenje problema a ne kao problem” koji realizuje udruženja "Forum žena" iz Bratunca. Srednjoškolka Anastasija Milinković objašnjava na koji način će ispuniti zadane ciljeve. "Planiramo da organizujemo radionice, seminare i kampove za mlade" - kaže Anastasija i dodaje da je prva aktivnost  u okviru projekta, u septembru  prošle godine, okupila oko 30 mladih iz Milića, Vlasenice, Bratunca, Srebrenice i Zvornika, gdje su na dvodnevnom kampu imali priliku da usvoje znanja iz nekoliko oblasti .

“Najzanimljivija mi je bila radionica o temi kultura religija, i smatram da treb da su uključujemo u aktivnosti van škole kako bi stekli dodatna znanja, jer lako je biti školovan a teško je biti obrazovan" - kaže Anastasija.

Ciljevi koje su mladi sebi postavili, imaju uporište i u Strategiji za mlade opštine Milići, koja je usvojena prošle godine – potvrđuje Službenik za mlade u opštini Milići Marko Savić.

“I ja sam ih već pozvao da svoj Akcioni plan daju kao prijedlog za Akcioni plan 2019. u okviru Strategije za mlade. Mogu da kažem da je ovo bio vrlo interesantan i koristan projekat "Foruma žena" u smislu da radi na obrazovanju novih omladinskih lidera i na podizanju njihovih kapaciteta" - kaže Savić.

Projekat “Mladi kao rješenje problema a ne kao problem" realizovan je prošle godine od avgusta do decembra i u tom periodu održano je 20 diskusionih radionica za preko 150 mladih uzrasta od 15-18 godina – kaže Dragana Đurić aktivistkinja udruženja "Forum žena" iz Bratunca i koordinatorica projketa.

“Mladi sa područja svih pet lokalnih zajednica su prepoznali dva ključna problema: prvi - da je potrebna edukacija za izgradnju kapaciteta mladih kako bi bili uključeni u kreiranje lokalnih omladinskih politika a drugi je da ne postoji dovoljno komunikacije među mladima" - zaključuje Đurićeva.

Rezultati projekta i Akcioni planovi, osim u Milićima, do sada su predstavljeni u Vlasenici i Bratuncu a u narednom periodu ova aktvnost biće realizovana u Srebrenici i Zvorniku.

Detalje poslušajte na sledećem linku : https://www.youtube.com/watch?v=TGD5LUhniKI&feature=youtu.be

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom