top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 29 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas161
mod_vvisit_counterJuče375
mod_vvisit_counterOve sedmice910
mod_vvisit_counterProšla sedmica2918
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8733
mod_vvisit_counterProšli mjesec15221
mod_vvisit_counterUkupno1177102
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Srebrenica : "Mladi kao rješenje problema a ne problem" - danas predstavljanje Akcionog plana PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 21 januar 2019 09:25

altSrebrenica - Udruženje „Forum žena „ Bratunac  u okviru projekta „Mladi kao rješenje problema a ne problem“ organizuje  javne tribine na području 5 opština Regije Birač  .Javne tribine će biti održane u periodu od 27 .decemba 2018. godine  do  31. januara 2019. godine u opštinama Milići,Bratunac,Srebrenica i Vlasenica te gradu Zvornik . Javna tribina u Srebrenici   biće održana 21. januara  sa početkom u 11,00 časova   u Restoranu „Bato“ Srebrenica - saopšteno je iz Udruženja.

Cilj javnih tribina je da  neformalne grupe mladih sa područja ciljanih lokalnih zajednica  upoznaju predstavnike  lokalnih  institucija o radionicama na kojima su učestvovali  kao i  da predstave Akcione planove djelovanja i komunikacije Bezbjedonosnih foruma mladih koji su proizašli kao rezultat niza  aktivnosti u okviru  projekta.

Prva aktivnost koja je okupila oko 30 mladih sa područja Regije bio je „Kamp za mlade Regije Birač“  gdje su učesnici imali priliku da usvoje znanja iz   4 oblasti : komunikacijske vještine,  identiteti,kultura religija i stereotipi i predrasude.

Učesnici koji su pokazali  veću zainteresovanost   imali su priliku da nadograde svoja znanja i  vještine te učestvuju na radionici za pripremu i vođenje diskusionih radionica .

Održano je ukupno 20 diskusionih radionica za preko 150 mladih uzrasta od 15-18 godina .Diskusione  radionice  su organizovali i vodili mladi mentori i voditelji radionica ,po četiri u svakoj opštini .

Ove radionice su bile prilika da mladi diskutuju o problemima ,potrebama  te mogućnostima djelovanja u svojim zajednicama kako bi se aktivno uključili u izgradnju sigurnih zajednica.

Informacije koje su mladi voditelji i mentori dobili  od svojih vršnjaka na diskusionim radionicama  pomogli su im prilikom  izrade Akcionoih planova djelovanja i komunikacije Bezbjedonosnih foruma mladih koji će biti prezentovani na javnim tribinama.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom