top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 56 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas161
mod_vvisit_counterJuče430
mod_vvisit_counterOve sedmice2975
mod_vvisit_counterProšla sedmica3468
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9234
mod_vvisit_counterProšli mjesec15055
mod_vvisit_counterUkupno1162382
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Povećan broj korisnika socijalne pomoći PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 31 januar 2019 12:32

alt
alt

alt
MIlići - Pravo na stalnu socijalnu pomoć na području opštine Milići, u prošloj godini ostvarila su 43 korisnika, što je za dva više nego 2017. godine. Direktor milićkog Centra za socijalni rad Vladan Trivković kaže da je iz godine u godinu uočljiv trend povećanja broja korisnika.

"Najvjerovatnije da su razlozi za to, starenje populacije i trend odlaska radno sposobnog stanovništva, tako da o starim licima nema ko da brine, pa su, htjeli to ili ne, upućeni da se obrate Centru  za pomoć" - kaže Trivković i dodaje da je u 2018. godini, dodatak na tuđu njegu i pomoć primalo 204 korisnika, što je za 10 odsto više nego u 2017. godini. " Dodatak za pomoć i njegu drugog lica isplaćuje se u dvije kategorije koje su definisane funkcionalnim stanjem korisnika i nivoom potrebe za tuđom njegom. Prvu kategoriju čine osobe kojima je u većoj mjeri potrebna tuđa njega i imamo 67 korisnika iz prve funkcionalne grupe, čiji je dodatak 166,20 KM, dok je iz druge socijalne grupe, čiji je dodatak upola manji, evidentirano 137 korisnika" - kaže Trivković.

Detalje poslušajte na sledećem linku : https://www.youtube.com/watch?v=m0GNW6_aEPI&feature=youtu.be

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom