top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 26 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas178
mod_vvisit_counterJuče430
mod_vvisit_counterOve sedmice2992
mod_vvisit_counterProšla sedmica3468
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9251
mod_vvisit_counterProšli mjesec15055
mod_vvisit_counterUkupno1162399
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Osnovci učili o bontonu PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 06 februar 2019 10:04

alt
alt

alt
Milići - Šta je bonton, kako se ponašati na ulici, u školi, sredstvima javnog prevoza - neka su od pitanja na koja su milićki osnovci od drugog do petog razreda imali priliku da dobiju odgovor na radionici „Bonton za djecu“ koju su u Narodnoj biblioteci u Milićima organizovali predstavnici  Matične biblioteke Zvornik. Julijana Simić viši knjižničar u Narodnoj biblioteci Zvornik kaže da je radionica jedna vrsta praktične obuke koja se odnosi na sticanje pristojnog ponašanja u svakodnevnom životu.

"Autor ove prezentacije je koleginica Nada Kulašević . Djeca su imala priliku da kroz prezentaciju,  igru i zabavu nauče šta je pristojno ponašanje" - kaže Simićeva.

Tokom radionice učenici su puno naučili ali i pokazali zavidno poznavanje kulture ponašanja i ophođenja.

"Bonton je lijepo ponašanje, učili smo kako se ponašati prema starijim ljudima i još mnogo toga" - kaže Stefan, učenik petog razreda.

Nedoumicu u vezi pitanja : "Da li je bonton strana ili naša riječ" , nakon radionice je rezriješio Lazar, učenik trećeg razreda. "Saznao sam da je bonton franskuska riječ" - kaže Lazar i dodaje da bi volio da ovakvih radionica bude češće.

„Bonton za djecu“ do sada je prezentovan u vrtiću i osnovnim školama na području grada Zvornika te u Narodnoj biblioteci u Vlasenici - napominje Julijana Simić viši knjižničar u zvorničkoj Narodnoj biblioteci. "Očekujemo poziv i od ostalih koji su zainteresovani a mi ćemo se rado odazvati" - ističe Simićeva.

Matičnom području Zvornik pripadaju biblioteke u Srebrenici, Bratuncu, Milićima, Vlasenici, Šekovićima i Zvorniku.

Prilog emitovan u 15-om minutu u jutarnjem programu Radija Slobodna Evropa (Radio 27), na sledećem linku :  https://www.slobodnaevropa.org/a/29716302.html?withmediaplayer=1

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom