top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 25 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas178
mod_vvisit_counterJuče430
mod_vvisit_counterOve sedmice2992
mod_vvisit_counterProšla sedmica3468
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9251
mod_vvisit_counterProšli mjesec15055
mod_vvisit_counterUkupno1162399
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Srednjoškolci učestvovali na Zimskoj školi fizike u Trebinju PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 06 februar 2019 10:36

alt
alt

alt
Vlasenica - U trebinjskoj gimnaziji "Jovan Dučić", tokom zimskog raspusta organizovana je Zimska škola fizike, koja je ove godine okupila učenike iz cijele Republike Srpske. SŠC "Milorad Vlačić" iz Vlasneice predstavljali su učenici Bojana Bobar, MIloš Pavlović i Milan Paunić.

" To je bilo proširenje znanja onoga što radimo na redovnom času ili što će biti na takmičenju. Bilo je zanimljivih predavanja o temama iz fizike koje će možda nekome donijeti Nobelovu nagradu. U principu, za mene je to bilo jedno veliko iskustvo" - kaže Miloš Pavlović, učenik prvog  razreda gimnazije i dodaje da je učešće na Zimskoj školi fizike veoma značajno jer imaju priliku da se druže sa vršnjacima koji takođe imaju talenat za fiziku.

Škola fizike bila je odlična uvertira učenicima pred pripreme za takmičenja koja ih čekaju do kraja polugodišta - kaže direktor SŠC "Milorad Vlačić" Vlasenica Goran Đurić.

"Ove godine je učestvovalo oko 40 učenika, iz svih gradova RS, pa i FBiH, imali su teorijska predavanja, praktične vježbe i zadatke a posebno su se isticale teme iz astronomije. Prema nezvaničnim podacima naš učenik, Miloš Pavlović se pokazao kao najbolji. Osim predavanja učenici su imali priliku da posjete Muzej Hercegovine, hercegovačku Gračanicu..." - kaže direktor Đurić.

Druga zimska škola fizike održana je od 14. do 18. januara u Trebinju. Organizator je bilo Društvo fizičara istočne Hercegovine, gradska uprava Trebinje i Republički pedagoški zavod.

Detalje slušajte na sledećem linku : https://www.youtube.com/watch?v=kLAzW_apIK8&feature=youtu.be

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom