top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 27 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas96
mod_vvisit_counterJuče487
mod_vvisit_counterOve sedmice1297
mod_vvisit_counterProšla sedmica3234
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10874
mod_vvisit_counterProšli mjesec19037
mod_vvisit_counterUkupno1132188
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : "Očuvanje reproduktivnog zdravlja" - jedna od tema na takmičenju iz Demokratije PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 12 februar 2019 10:51

alt

Milići - „Očuvanje/zaštita reproduktivnog zdravlja kod mladih“ jedna je od tema koje učenici SŠC „Milutin Milanković“ u Milićima pripremaju za takmičenje iz predmeta Demokratija. Tim povodom o pomenutoj temi učenicima je govorila doktorka iz milićkog doma zdravlja "Sveti Nikola" Jelena Pavlović.

"Reproduktivno zdravlje je jako bitno i stoga smo informisali mlade o polno prenosivim bolestima, objasnili koji su uzročnici tih bolesti, koje su bolesti koje ti uzročnici izazivaju, način prenošenja tih bolesti i kako da se adekvatno zaštite" kaže dr Pavlović. 

Gimnazijalke Nada Gajić i Tamara Đokić dio su osmočlane ekipe koja će učestvovati na takmičenju. One smatraju da je nedostatak pravih i kvalitetnih informacija,kada je u pitanju reproduktuivno zdravlje mladih, jedan od najvećih problema današnjeg društva.

"Nemamo nekoga ko bi nam to stručno objasnio i nažalost, reproduktivno zdravlje je još uvijek tabu tema, iako u 21. vijeku to ne bi trebalo da bude" - kaže Nada.

"Sve ovo radimo da bi pomogli mladima kako ne bi dolazilo do neželjenih efekata zbog neinformisanosti. Roditelji ne žele da razgovaraju o ovim temama sa nama jer nas smatraju još "malima" ali to nije tako i dobro bi bilo da i oni prisustvuju jednom ovakvom predavanju" - kaže Tamara.

Profesorica Demokratije, Marijana Kazimirović kaže da je predavanju prethodio i čas sa psihologom gdje su učenici takođe imali priliku da razgovaraju o reproduktivnom zdravlju i najavljuje naredne korake.

alt

"Učenici planiraju da posjete i osnovce gdje će im predstaviti svoj rad a ono što je važno je da učenici kroz ovaj projekat postaju aktivni građani jer - demokartije nema bez aktivnog učešća građana" - zaključuje profesorica Kazimirović.

Izbor teme pohvalila je i direktorica SŠC "Milutin Milanković", Vesna Bogičević.

"Učenici koji su radii na ovom projektu mnogo ozbiljnije shvataju ovu temu od svojih vršnjaka i drago mi je da možemo razgovarati o tome" - kaže direktorica Bogičević.

Školsko takmičenje iz predmeta "Demokratija" u milićkom srednjoškolskom centru biće održano 22.februara .

Detalje slušajte na sledećem linku : https://www.youtube.com/watch?v=twshU3dBDHw&feature=youtu.be

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom