top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 31 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas92
mod_vvisit_counterJuče487
mod_vvisit_counterOve sedmice1293
mod_vvisit_counterProšla sedmica3234
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10870
mod_vvisit_counterProšli mjesec19037
mod_vvisit_counterUkupno1132184
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Na kraju lovne sezone "Povelja o bratimljenju" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 25 februar 2019 11:39

altVlasenica - Više od 400 članova Lovačkog udruženja "Igrišta" i gostiju iz regije prisustvovalo je u Vlasenici lovačkoj večeri, koju je ovo udruženje tradicionalno organizovalo na kraju lovne sezone. Predsjednik Udruženja Marko Todorović kaže da "Igrišta" gazduju lovištem koje se prostire na površini od 23.000 hektara i da su ispunili plan za proteklu lovnu sezonu.

"Plan smo ispunili i prije predviđenog roka. Odstrijelili smo 23 srndaća i 33 divlje svinje. U prošloj godini smo konkurisali sa dva projekta Ministarstvu šumarstva, vodoprivrede i vodoprivrede Republike Srpske. Projekti su nam odobreni za nabavku šest kamera, dvije automatske hranilice za divlje svinje, te izgradnju jedne visoke i četiri niske čeke" - kaže Todorović. 

Mladen Golić lovac od 1983. godine, sekretar Lovačkog udruženja "Igrišta" i jedan od osnivanja ovog udruženja kaže da je lov ljubav prema prirodi, divljači...

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, ističe da lokalna zajednica iz opštinskog budžeta aktivno podržava rad Lovačkog udruženja "Igrišta". 

Na Lovačkoj večeri dodijeljena su priznanja najistaknutijim članovima Lovačkog udruženja, te preduzećima i pojedincima koji su pomogli njihov rad.

Zahvalice su dobili predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić i sekretar Saveza Živojin Lazić, Poveljom Lovačkog saveza Republike Srpske nagrađeni su prvi predsjednik Lovačkog udruženja "Igrišta" Dragoljub Jevtić, lovac Slobodan Jović, te firma "Bukom-prom", dok je, posthumno, Zlatnim ordenom odlikovan nekadašnji član Udruženja Radivoje Kurtuma. 

Takođe, uručena je i Povelja o bratimljenju lovačkom udruženju "Semberija" iz Bijeljine a predsjednik bijeljinskog Udruženja Vasilije Savić ističe da druženje bijeljinskih i vlaseničkih lovaca datira još iz predratnog perioda. "rado dolazimo u Vlasenicu. Jer ovdje je lov drugačiji nego kod nas. Ovdje se lovi visoka divljač, prvenstveno divlja svinja, koje kod nas nema" - kaže Savić i dodaje da će bratimljenje biti potvrđeno na lovačkoj večeri koju ovo udruženje organizuje 23.februara.

Sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić ističe da Savez okuplja više od 22.000 članova. "Naš rad je prepoznala i Vlada Republike Srpske, vraćajući nam dio sredstava koje mi ulažemo kroz odstrel, da bi mi imali uslove da možemo da primimo i strane goste " kaže Lazić i podsjeća da veliki problem u razvoju komercijalnog lova predstavlja neprimjenjivanje CITES konvencije, tako da lovci iz inostranstva mogu doći da love u našim lovištima, ali ne mogu da iznesu trofej jer to pitanje još nije riješeno na nivou BiH, što je velika prepreka razvoju lovnog turizma " - kaže Lazić.

Lovačko Udruženje "Igrišta" ima oko 250 članova.

Lovačko veče bilo je prilika da pričamo i o lovnom turizmu a prilog je emitovan u programu Radija 27 (RFE),  u subotu 23.februara na sledećem linku (od 40´ emisije) https://www.slobodnaevropa.org/a/29759995.html?withmediaplayer=1

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom