top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 37 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas81
mod_vvisit_counterJuče487
mod_vvisit_counterOve sedmice1282
mod_vvisit_counterProšla sedmica3234
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10859
mod_vvisit_counterProšli mjesec19037
mod_vvisit_counterUkupno1132173
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Predstavljen projekat "EU za biznis" (EU4Business) PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 25 februar 2019 12:04

altVlasenica - Opština Vlasenica bila je domaćin sastanka na kojem su predstavnici poljoprivrednih gazdinstava i lokalnih samouprava iz regije BIrač, informisani o projektu "EU za biznis" (EU4Business), ukupne vrijednosti 16 miliona eura. Projekat u BiH finansira EU, a sprovode UNDP, GIZ i Agencija za međunarodni rad u saradnji sa domaćim institucijama - kaže Šef Odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica Željko Damljanović.

"Trenutno je otvoren javni poziv vrijedan 1,7 miliona KM i odnosi se na primarnu poljoprivrednu proizvodnju u sektorima proizvodnje voća, povrća, mlijeka, mesa i uzgoja vinove loze. Pojedinačni korisnici od pomenutog iznosa mogu da povuku od 97.000 do 195.000 KM, uz 40 odsto vlastitog učešća od odobrenog iznosa projekta a javni poziv ostaje otvoren do 27. marta. Osim individualnih poljoprivrednih proizvođača na ovaj javni poziv mogu da apliciraju zadruge i registrovana preduzeća za tu oblast" - kaže Damljanović.

Vojin Đurić iz vlaseničkog sela Betanj, sa svojom sedmočlanom porodicom bavi se poljoprivedom – što je porodična tradicija duga više od jednog vijeka. Na svom  imanju posjeduje 60 goveda, više stotina ovaca i tridesetak svinja, ali, kako kaže i pored želje da proširi poljoprivednu porizvodnju, trenutno nije u mogućnosti da obezbijedi učešće od 40 odsto od odobrene vrijednosti granta. 

Ševko Karić načelnik za privredu i društvene djelatnosti opštine Bratunac kaže da ova opština realizuje nekoliko projekata na polju razvoja plasteniče proizvodnje, i dodaje da uslovi pod kojima se može aplicirati na projekat "Eu za Biznis" nisu povoljni za većinu individualnih poljoprivrednika sa područja opštine Bratunac.

Za razliku od poljoprivednika, preduzeća poput rasadnika „Malina“ iz Bratunca imaju finansijsku predispoziciju da apliciraju – potvrđuje Marina Jovanović  direktrorica bratunačkog rasadnika "Malina".

Program "Eu za Biznis" realizuje se do 2022. godine a osim ovog biće otvoreno još nekoliko javnih poziva – napominje Šef Odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica Željko Damljanović.

Prilog poslušajte na sledećem linku : https://www.youtube.com/watch?v=oHmi0DTCM9Q&feature=youtu.be

Detalji javnoig poziva dostupni su na web stranici:

https://eu4business.ba/poziv-na-informativni-sastanak-za-potencijalne-podnosioce-prijava-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-za-poljoprivredna-gazdinstva-primarna-proizvodnja-u-okviru-projekta-eu4business/

Poslednje ažurirano ponedeljak, 25 februar 2019 12:05
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom