top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 29 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas163
mod_vvisit_counterJuče375
mod_vvisit_counterOve sedmice912
mod_vvisit_counterProšla sedmica2918
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8735
mod_vvisit_counterProšli mjesec15221
mod_vvisit_counterUkupno1177104
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Preko građanskog novinarstva do jačanja glasa ranjivih grupa PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 08 mart 2019 10:12

altUdruženje “Prijatelji Srebrenice” iz Bosne I Hercegovine I Udruženje građana “Centar za unapređenje društvene svesti – Supergrađanin” iz Niša (Srbija), provode projekat jačanja glasa I promocije ranjivih kategorija u medijima, kako bi se unaprijedilo predstavljanje ovih grupa u njihovim zajednicama. Neophodno je dati glas marginalizovanim grupama, omogućiti im da aktivno učestvuju u kreiranju medijskih sadržaja - piše u saopštenju za jasnost.

Partneri će predstaviti video tutorijale za građane/ke novinare/ke, a tokom radionica sa četiri grupe polaznika/ca u obje zemlje, biće urađene radio emisije o temama koje odaberu polaznici/ce. Radio emisije će biti emitovane u okviru radio programa koji emituju partnerske organizacije.

Mediji se nedovoljno bave pitanjima od interesa za marginalizovane grupe, a pripadnicima/cama ovihgrupa je teško da dođu do prostora u kojem mogu izraziti svoje mišljenje, oblikovati javne debate ili uticati na odluke koje ih se tiču. Radionice građanskog novinarstva će rezultirati radio emisijama koje će uprav dati mogućnost ranjivim kategorijama da se izraze I unaprijede proces uključenja u zajednicu.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom