top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 26 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas178
mod_vvisit_counterJuče430
mod_vvisit_counterOve sedmice2992
mod_vvisit_counterProšla sedmica3468
mod_vvisit_counterOvaj mjesec9251
mod_vvisit_counterProšli mjesec15055
mod_vvisit_counterUkupno1162399
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Održano predavanje o rizicima korištenja društvenih mreža PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 14 mart 2019 12:32

altVlasenica - Policijska uprava Zvornik organizovala je u Vlasenici predavanje o bezbjednosnim rizicima korišćenja društvenih mreža za osnovce i srednjoškolce. Nemanja Stupar učenika drugog razreda gimnazije u SŠC "Milorad Vlačić" u Vlasenici kaže da ima naloge na društvenim mrežama i upoznat je sa rizicima koje nosi internet. "Imam naloge na Facebook-u i Instagramu, još se nije desilo na mi je neko hakovao profil. Sve ovo što je bilo na predavanju poznato mi je jer sam prisustvovao na nekoliko ovakvih predavanja" - kaže Nemanja.

Spomenka Savinović, pedagog u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", u Vlasneici ističe da ovakvih predavanja treba da bude češće jer su djeca sve više izložena raznim opasnostima kojih najčešće nisu ni svjesna, kao ni njihovi roditelji. "Imali smo slučaj da su djeca u "grupama" dijelala određene sadržaje koji nisu prikladni, tako da smo i disciplinske mjere izricali" - kaže Savinovićeva.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar kaže da je u 2018. godini na području Policijske uprave Zvornik evidentiran jedan slučaj vršnjačkog nasilja, dok u ovoj godini nije bilo evidentiranih. "Tokom predavanja učenicima smo skrenuli pažnju da svaku zloupotrebu na društvenim mrežama prijave na besplatan broj telefona "122" kako bi policijski službenici preduzeči mjere i radnje iz svoje nadležnosti" - kaže Bobar.

Prilog slušajte na sledećem linku : https://www.youtube.com/watch?v=5ZauyLkqccY&feature=youtu.be

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom