top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 16 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas401
mod_vvisit_counterJuče1428
mod_vvisit_counterOve sedmice1829
mod_vvisit_counterProšla sedmica5740
mod_vvisit_counterOvaj mjesec21237
mod_vvisit_counterProšli mjesec23503
mod_vvisit_counterUkupno1349096
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Zahvaljujući PRO-Budućnosti, "Turnir prijateljstva" zbližio osnovce Vlasenice i KLadnja PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 22 april 2019 10:39

alt
alt

alt
Vlasenica - OŠ “Vuk Karadžić” u Vlasenici ugostila je učenike i nastavnike iz OŠ "Kladanj" iz Kladnja a povod za druženje bio je „Turnir prijateljstva“ u okviru kojeg su se učenici takmičili u košarci, odbojci i malom fudbalu.

"Upravo sam upoznao Stefana. Nije mi prvi put da dolazim u Vlasenicu jer imam rodbinu ovdje" kaže Sulejman, učenik devetog razreda.

"Mislim da se ovakvi turniri češće trebaju organizovati" kaže Stefan iz Vlasenice, učenik osmog razerda.

Erna je prvi put u Vlasenici. Kaže da je imala tremu zbog turnira u odbojci, jer je ekipa iz Vlasenice bila spremnija . "Drago mi je da smo imali priliku da obiđemo ovako lijepu školu i da se upoznamo sa učenicima iz Vlasenice "- kaže Erna .

"Veoma nam je drago što nam je naša škola priredila ovako nešto i voljeli bismo da posjetimo KLadanj" - kaže učenica Sofija.

Ova sportska manifestacija bila je prilika da  učenici I nastavnici kroz sport promovišu druženje i toleranciju ali i nastave saradnju između Vlasenice i Kladnja, koja je započeta prije nekoliko godina - kažu pedagogice Spomenka Savinović iz Vlasenice i Samra Zelenturović iz Kladnja.

"Bili smo više puta u posjeti Domu kulture, prisustvovali pozorišnim predstavama i saradnja je nastvaljena ovim turnirom prijateljstva" - kaže pedagogica Savinović.

"Prvi put smo u školi u Vlasenici ali po ko zna koji put zajedno u realizaciji projekata kojima se djeca osnovnoškolskog uzrasta povezuju, zbližavaju... Idemo i gradimo svjetliju budućnost na pokoljenjima koja ostaju iza nas" - kaže pedagogica Zelenturović.

Organizovanje "Turnira prijateljstva" podržali su USAID kroz lokalne inicijative projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS u saradnji sa Caritasom BiH i opština Vlasenica - kaže Ljiljana Savinović član radne grupe ispred opštine Vlasenica.

"Vrijednost ove inicijative je 1000 KM. Opština Vlasenica je dala podršku u smislu osvježenja, nabavke određenih sredstava za realizaciju turnira a Caritas je finansirao nabavku lopti i štampača za potrebe OŠ "Vuk Karadžić" - kaže Savinovićeva.

Osim novih poznanstava i budućih prijateljstava, gosti iz Kladnja, kući su ponijeli i poklon iz Vlasenice - pismo mira i tolerancije u boji ciklame za koju se vjeruje da je simbol pomirenja , sigurnosti i sreće !

https://www.slobodnaevropa.org/a/29862212.html

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom