top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 15 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas67
mod_vvisit_counterJuče484
mod_vvisit_counterOve sedmice4176
mod_vvisit_counterProšla sedmica5494
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12120
mod_vvisit_counterProšli mjesec15686
mod_vvisit_counterUkupno1210688
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Fondacija "LARA" novim projektom nastavlja aktivnosti na suzbijanju nasilja prema ženama PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 29 april 2019 11:47

alt

Milići - Projekat "Uloga sigurnih kuća u suzbijanju i prevenciji nasilja prema ženama", koji Fondacija „Lara“ iz Bijeljine realizuje, ima za cilj upoznavanje šire javnosti sa radom sigurne kuće kao i mogućnostima koje sigurna kuća nudi žrtvama nasilja. Projekat se realizuje u Loparama, Ugljeviku, Bijeljini, Zvorniku, Milićima i Bratuncu i podržan je od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Neke od aktivnosti projekta “Uloga sigurnih kuća u suzbijanju i prevenciji nasilja prema ženama" su sastanci sa predstavnicima lokalnih uprava u kojima se projekat realizuje, kao i javne tribine. Pomenute aktivnosti održane su u Milićima. Radnom sastanku u Milićima prisustvovale su Ljiljana Lalović načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Milići, Milka Todorović šefica odsjeka za privredu i društvene djelatnosti, Mirjana Todorović službenik za NVO te predstavnice Centra za socijalni rad Marijana Gligorović i Danijela Madžarević.

alt

Nedugo nakon održavanja sastanka, u Milićima je 22.aprila održana javna tribina u "Motelu" u Milićima, na kojoj su prisustvovali predstavnici opštine Milići, Centra za socijalni rad, obrazovnih ustanova, MZ-a , NVO i političkih partija. Predstavnice "Lare" su prisutne upoznale sa radom i ulogom sigurne kuće ove Fondacije a svoje iskustvo na javnoj tribini su podijelile i žrtve porodičnog nasilja. Jedna od njih je i Milijana Krsmanović iz Bijeljine, koja je zahvaljujuči Fondaciji "Lara", danas osnažena mlada žena, majka troje djece, koja, iako je oslijepila nakon rođenja drugog djeteta, sama brine o sebi i djeci uzrasta 8, 13 i 16 godina .

Sigurna kuća pri Fondaciji "Lara" iz Bijeljine sa radom je počela 2013. godine a besplatan broj telefona koji žrtve porodičnog nasilja mogu da pozovu u bilo koje doba dana i noći je 1264 !


Šta su ispričale žrtve porodičnog nasilja a šta su rekli učesnici javne tribine poslušajte u emisiji koja je objavljena na našem YOUTUBE kanalu !

Nedavno predstavljeno istraživanje Populacionog fonda UN /UNFPA/ u BiH sprovedeno 2012. godine, pokazuje da je svaka druga žena u RS, izložena nekom obliku nasilja. Najčešće je riječ o psihičkom, fizičkom, seksualnom ili ekonomskom nasilju.


Prilog emitovan u jutarnjem programu Radija Slobodna Evropa - Radio 27 na sledećem linku :  https://www.slobodnaevropa.org/a/29887241.html


Poslednje ažurirano četvrtak, 02 maj 2019 07:53
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom