top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 15 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas374
mod_vvisit_counterJuče882
mod_vvisit_counterOve sedmice5987
mod_vvisit_counterProšla sedmica5740
mod_vvisit_counterOvaj mjesec25395
mod_vvisit_counterProšli mjesec23503
mod_vvisit_counterUkupno1353254
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Regija Birač : Predstave sa "Lut Festa" i u Milićima, Han Pijesku, Vlasenici i Zvorniku PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 17 maj 2019 08:59

alt

Milići - Dašak atmosfere jubilrnog 20. Međunarodnog Festivala profesionalih lutkarskih pozorišta za djecu - Lut Fest, osjetila je i dječija pozorišna publika u Milićima. U okviru pratećeg programa Festivala a s ciljem decentralizacije kulture i umjetnosti u Domu rudara u Milićima glumci Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina odigrali su predstavu „Carski pevači“. Irena Tot potpisuje režiju ovog komada rađenog po tekstu Srboljuba Stankovića prema poznatoj bajci braće Grim „Bremenski muzičari koja govori o zajedništvu i prijateljstvu koje pobjeđuje nevolje i opasnosti, kao i o potrebi svakog bića da bude nepotčinjeno i slobodno.

Ivan Francuski, direktor Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina kaže da lutkarske predstave uče mladu pozorišnu publiku da njeguje ljubav, poštuje različitosti i prave vrijednosti.

Predstava "Carski pevači" namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina a glumci u ulozi Magarca, Psa, Mačke, Pjetla i Miša, osvojili su srca milićkih dječaka i djevojčica.

Osim Milića, prateći program "Lut Festa" obuhvatio je Han Pijesak, Vlasenicu  i Zvornik, gdje su gostovala lutkarska pozorišta iz Novog Sada i Beograda.

https://www.slobodnaevropa.org/a/29918050.html

Poslednje ažurirano petak, 17 maj 2019 09:07
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom