top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 34 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas440
mod_vvisit_counterJuče788
mod_vvisit_counterOve sedmice3011
mod_vvisit_counterProšla sedmica3376
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3011
mod_vvisit_counterProšli mjesec14961
mod_vvisit_counterUkupno1235804
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Violetin "Moj svet" i bajka "Mila i Vila" nagrađeni na konkursima u Beogradu i Zenici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 17 maj 2019 09:47

alt
alt

alt

Milići - 21-godišnja Violeta Malikanović iz Milića osvojila je drugo mjesto na likovnom konkusru , koji je za osobe sa invaliditetom sa područja bivše Jugoslavije pod nazivom “Moj svet”, organizovala Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom "Srbija velikog srca". Violeta , koja ovog mjeseca završava srednju školu u Novom Sadu kaže da nije očekivala ovakav uspjeh.

"Spontano sam uradila taj crtež. Nacrtala sam neku vrstu iluzije koja predstavlja "moj svet". Sa razrednom sam išla u Poštu i poslala crtež. Kao nagradu ću dobiti akrilne boje...." - kaže Violeta.

Nakon likovnog konkursa u Srbiji, Violeta je učestvovala i na konkursu „Život je bajka“, koji je Gradska biblioteka Zenica raspisala povodom 65. godina postojanja. Na pomeuti konkurs prijavilo se 50 autora sa skoro 100 radova a samo njih 25 našli su mjesto u zbirci bajki pod nazivom “Još je jutro puno snova“. Među njima je i Violetina bajka “Mila i Vila”.

"Volim da pišem to mi ide od ruke. Kao nagradu sam dobila pet primjeraka zbirke u kojoj je objavljena i moja bajka" - kaže Violeta

Violeta Malikanović iz Milića maturantkinja je škole "Milan Petrović" u Novom Sadu za osnovno i srednje obrazovanje osoba sa invaliditetom i djece ometene u razvoju, smjer tehničar pripreme grafičke proizvodnje.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom