top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 7 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas433
mod_vvisit_counterJuče788
mod_vvisit_counterOve sedmice3004
mod_vvisit_counterProšla sedmica3376
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3004
mod_vvisit_counterProšli mjesec14961
mod_vvisit_counterUkupno1235797
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Bratunac : Fondacija "Lara" organizovala javnu tribinu u Bratuncu PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 20 maj 2019 11:31

alt
alt

alt
Bratunac - Treća od šest javnih tribina projekta “Uloga sigurnih kuća u suzbijanju i prevenciji nasilja prema ženama" , koji realizuje Fondacija "Lara" iz Bijeljine, održana je 17.maja u Bratuncu. Radionici su prisustvovale predstavnice javnih usatnova, političkih partija, nevladinih organizacija i ostale građanke koje su željele da svojim prisustvom i iskustvima daju doprinos ovoj radionici. Nada Simić, direktorica Centra za socijalni rad u Bratuncu kaže da sarađuju sa sigurnom kućom koja funkcioniše u okviru Fondacije "Lara" ali da u protekle dvije godine nisu imali potrebu da žrtve porodičnog nasilja šalju u sigurnu kuću.

Da bi nasilje u porodici bilo prepoznato o njemu se mora govoriti ! Upravo to na javnim tribinama koje su dio projekta “Uloga sigurnih kuća u suzbijanju i prevenciji nasilja prema ženama", radi i Milijana Krsmanović iz Bijeljine koja je zahvaljujuči Fondaciji "Lara" danas osnažena mlada žena, majka troje djece.

Koordinatorica projekta “Uloga sigurnih kuća u suzbijanju i prevenciji nasilja prema ženama", Mirzeta Tomljanović, rekla je na javnoj tribini da je u 2015-oj godini u sigurnim kućama bilo zbrinuto 76 žrtava nasilja u porodici, od čega je 45 djece. Sigurna kuća pri Fondaciji "Lara" iz Bijeljine sa radom je počela 2013. godine i jedna je od tri sigurne kuće koje postoje u RS. Mirzeta Tomljanović podsjeća da je kratki broj 1264, na raspolaganju 24h žrtvama porodičnog nasilja.

Javne tribine o „Ulozi sigurnih kuća u suzbijanju i prevenciji nasilja prema ženama" u narednom periodu biće održane u Loparama Bijeljini i Zvorniku i dio su istoimenog projekta koji Fondacija "Lara" realizuje u Loparama, Ugljeviku, Bijeljini, Zvorniku, Milićima i Bratuncu uz podršku  Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Šta su ispričale žrtve porodičnog nasilja a šta su rekli učesnici javne tribine poslušajte u emisiji koja je objavljena na našem YOUTUBE kanalu !

https://www.youtube.com/watch?v=6yfM1Re6pmI&feature=youtu.be

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom