top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 17 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas434
mod_vvisit_counterJuče788
mod_vvisit_counterOve sedmice3005
mod_vvisit_counterProšla sedmica3376
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3005
mod_vvisit_counterProšli mjesec14961
mod_vvisit_counterUkupno1235798
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Konjević Polje : Organizovana radionica o temi "Trgovina ljudima" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 27 maj 2019 10:02

alt

Konjević Polje - UŽ „Jadar“ iz Konjević Polja organizovalo je prvu radionicu za djecu o temi „Trgovina ljudima“. Nasiha Beganović iz udruženja "Jadar" koordinatorica projekta kaže da je fokus na prisiljavanju maloljetnika na prosjačenje. Na radonici je učestvovalo 20-oro djece uzrasta od 12 do 16 godina. Četrnaestogodišnja Samra, učesnica radionice objašnjava kako treba njeni vršnjaci da se ponašaju u kontaktu sa nepoznatim osobama koji mogu biti trgovci ljudima. "Ne treba da prilazimo nepoznatim ljudima. Ukoliko nas zovu ili pokušavaju da nas namame slatkišima ili nečim drugim, ne treba to da prihvatamo i obavezno moramo reći roditeljima" - izjavila je nakon radionce Samra.

Predsjednica UŽ "Jadar" Ifeta Mejremić kaže da u udruženju planiraju nastaviti edukaciju djece o prepoznavanju prosjačenja i trgovni ljudima i dodaje da je radionica održana u okviru projekta „Edukovanje djece školskog uzrasta o problemu trgovine ljudima“ koji je podržala Fondacija „Lara“ u okviru RING mreže.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom