top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 12 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas434
mod_vvisit_counterJuče788
mod_vvisit_counterOve sedmice3005
mod_vvisit_counterProšla sedmica3376
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3005
mod_vvisit_counterProšli mjesec14961
mod_vvisit_counterUkupno1235798
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Održan Sajam rukotvorina i drugih domaćih proizvoda, sledeći 29.maja u Tuzli PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 27 maj 2019 10:45

altVlasenica - U Vlasenici je održan Sajam rukotvorina I drugih domaćih proizvoda na kojem je radove predstavilo 20 žena sa područja Vlasenice, Tuzle i Srebrenice, koje su zajedno prošle obuku pletenja I heklanja a u okviru projekta „Socijalno poduzetništvo za bolji dijalog i jaču ekonomiju“ koji provode Udruženje „Bosanske rukotvorine BH craft“ iz Tuzle i Udruženje žena „Podrinje“ iz Vlasenice. Desanka Nikolić predsjednica UŽ "Podrinje"  Vlasenica kaže da je Sajam bio prilika da se žene koje su prošle obuke heklanja,  pletenja I socijalnog preduzetništva ponovo druže. Njima su se pridružile I ostale žene koje se bave ručnom radinošću I proizvodnjom hrane.

"Žene koje se odluče da sarađuju sa Udruženjem „Bosanske rukotvorine” imaće priliku da ostvare prihod od svog rada a udruženje im obezbjeđuje materijal i daje instrukcije" kaže Mirza Mulaosmanović iz Udruženja „Bosanske rukotvorine“ Tuzla.

Žene iz Vlasenice i drugih opština koje su učestvovale u projektu „Socijalno preduzetništvo za bolji dijalog i jaču ekonomiju” predstaviće svoje proizvode 29.maja na Sajmu u Tuzli koji je završna aktivnost projekta.

Projekat „Socijalno preduzetništvo za bolji dijalog i jaču ekonomiju” dio je projekta "Dijalog za budućnost" koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom BiH i uz finansijsku podršku Kancelarije Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom